Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Stor framgång för Gole i Schweiz

Under helgen har den 16e deltävlingen av MXGP avgjorts på den riktigt fina jordbanan i Schweiz och för vår blågula förare Anton Gole blev det en stor framgång i MX2-klassen.

Anton Gole har som ni vet haft en jobbig försäsong där han fått jobba sig tillbaka från en tuff båtbensfraktur, men har sakta men säkert börjat visa sin ”gamla” fina form igen.

Och denna söndag lyckades Gole knyta samman säcken ordentligt och det med en stabil 13e placering i första och följde upp med en 17e plats i andra finalen som räckte till en 15e placering totalt för helgen.

Även om han inte slog sin bästa placering totalt, med en 12e plats totalt förra säsongen i Italien, så visade varvtiderna att han verkligen börjat närma sig de framför ännu mer.

Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Nu kommande helg blir det dock ett dilemma för Gole. MXSM ska avgöras i Västerås och samtidigt går den 17e deltävlingen av MXGP i Bulgarien. I SM-sammanhang har Gole en chans att nå en medalj totalt och jag kan förstå om man väljer SM i istället för VM med tanke på att det är på hemmaplan de flesta sponsorerna finns och får synas.

Men med den fina form som nu Gole visar samt att chansen på att vinna hela SM-serien är minimal så hade jag personligen valt VM-deltävlingen istället. Speciellt med denna helg i bagaget och med den fina form han visar. Det är väll trots allt där Gole vill vara även till nästa år med ännu en VM-säsong.

Svenska Lag-VM uttagningen närmar sig också, även där borde chanserna bli till det bättre om man visar sig hålla bra tempo bland världens elit. Goles chanser att bli en av dom tre borde vara stora även denna säsong.

Men oavsett vad Gole väljer att göra så förstår jag. Men hatten av till helgens suveräna körning i Schweiz med en fin 15e plats totalt.

Kommentarer (5)

Roger Persson

Valet är VM i helgen för gole en självklarhet kan man tycka! Svar till nedanstående är Alvin ska köra sm i helgen och avsluta med att köra dom sista VM deltävlingarna. Beträffande Uddevalla och VM så är det kommunens ekonomiska bidrag som inte finns! Som ni vet så satsar kommun och regeringen på sk flyktingar istället för......Det senaste jag hörde i veckan är att det inte blir VM nästa år i Uddevalla.

Göran426

Olyckligt att tävlingarna går samtidigt, är det Uddevalla GPs strykning som rört om i kalendern? Båda banorna borde passa Anton väl, men VM är väl den naturliga prion när det nu lossnat?

Peter

Alvin kör för fullt så det borde bli start snart igen Gole borde välja VM istället för sm tycker jag om han vill bli bättre

Micke Strandbergh

Kul för AG i helgen med poäng i båda heaten. Har du hört nån status på Alvin Östlund? Blir det nåt mer VM för han i år?

Jens

På tal om svenska vm framgångar. Hur går det med Uddevalla? Ett år sen vm nu. Jobbar dom på nåt till kommande år? Eller vad händer?

Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM