Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Östlund fyra i öppningen

Den Europeiska säsongen drog denna helg igång på allvar och det med den första deltävlingen av de Italienska Mästerskapen som arrangerades på den tunga sandbanan i Riola Sardo.

Inför helgen stod det tre svenskar med på listan i MX2-klassen men tillslut var det bara en som kom till start. Anton Gole och Tim Edberg uteblev av ännu okänd anledning men vad jag lyckats höra kommer Gole att medverka under den sista deltävlingen i Mantova om ett par veckor.

Ensam svensk till start hade vi SM Action Yamaha föraren Alvin Östlund som redan på tidskvalet öppnade upp starkt med en tredjeplats och dundrade sedan till med en fjärdeplats i första finalen bakom trion Hunter Lawrence, Pauls Jonass och Calvin Vlaanderen.

Foto: Yamaha SM Action - Mc Migliori Racing Team

I superfinalen blev den en tjugonde plats i mål bland både MXGP & MX2 förare men placerade sig på en niondeplats i MX2-klassen bland VM-eliten. Fick mig en trevlig pratstund med Alvin under kvällen och som var något mör i kroppen efter tävlingsdebuten för 2018.

– Premiären igår kändes helt okej. Fjärdeplats i första heatet var jag nöjd med och hade även ett bra utsläpp i superfinalen runt en 10e plats. Men blev lite utträngd av en annan förare på andra varvet och gick tyvärr omkull. Kom upp igen men gick senare omkull ännu engång tyvärr, berättade Alvin.

Hur kändes premiären i övrigt och hur känns det inför den stundande VM-säsongen som ligger 25 dagar bort?

– Det känns faktiskt riktigt bra. Haft en bra försäsong och mycket hjälp av Mats Nilsson från RG3 Suspension som hjälpt mig väldigt mycket att få till inställningarna på fjädringen. Premiären kändes helt okej och jag känner mig överlag väldigt sugen på att säsongen ska dra igång igen.

Hur ser målsättningen ut inför din tredje VM-säsong?

– Har väll inte direkt satt några konkreta mål. Men där jag vill vara är inom topp 10 i varje race och givetvis kunna slå till med en del topp fem-placeringar under säsongen. Har ju legat strax utanför topp 10 i VM dom tidigare säsongerna men hoppas givetvis på att kunna hamna innanför denna säsong, avslutade Alvin innan det var dags att avsluta samtalet.

Och som sagt, idag är det endast 25 dagar kvar tills ”nedsläpp” med första deltävlingen i Argentina. I övrigt så lekte Antonio Cairoli hem segern i MX1-klassen både i finalen och superfinalen.

Starten i Superfinalen, man ser i vänstra hörnet skymten av Alvin Östlund som startade bra denna helg - Foto: KTM Racing - 
Taglioni S

Max Anstie och Romain Febvre försökte sig på honom i superfinalen. Anstie tog sig förbi efter tio minuter och när Febvre försökte även han varvet efter så växlade Cairoli upp ännu en växel och flög förbi Anstie igen och iväg mot en solklar seger.

Jeffrey Herlings var tyvärr inblandad i en startkrasch (förorsakat av han själv) när framhjulet vek sig och flertalet förare bakom flög över honom. Mörbultad men okej tog sig Herlings därifrån men det var slutkört denna dag.

Lustigt var det dock att Herlings endast var elva på tidskvalet. Över tre sekunder långsammare än Cairoli som var ett ögon blink snabbare än Romain Febvre.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop