Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Stark VM-comeback av Östlund

Alvin Östlund har haft en skadedrabbad säsong där han tvingats stå över stora delar av VM-säsongen, men i helgens deltävling i Holländska Assen fanns Alvin Östlund tillbaka bakom startgrinden i VM.

Östlund som också för bara några veckor sedan blev klar som en av förarna som ska flygas över till Red Bud i USA för att köra för Sverige i årets Lag-VM behövde givetvis få till något bra denna helg för att själv bygga upp självförtroendet inför den tuffa utmaningen som kommer att komma.

Och vilken VM-comeback det blev för Östlund. Inledde superstarkt på lördagen med en sjundeplats i kvalheatet, ca tio sekunder bakom Pauls Jonass på en femteplats och Bas Vaessen på en sjätteplats.

Alvin Östlund - Foto: Niklas Svensson

Söndagens första final startade tyvärr inte lika bra. Östlund var omkull på första varvet och varvade på sista plats på det första varvet. Men skam den som ger sig, Östlund tuggade på i sanden och avancerade hela vägen upp till en 18e plats i mål.

Sista finalen blev en ljusare historia och Östlund kunde avsluta VM-comebacken med en 11e plats i mål bakom Hunter Lawrence. Detta placerade Östlund på en 15e plats totalt i deltävlingen men det bästa kvittot måste ändå varit att se att Östlund fortfarande har vad som krävs, trots att han varit borta väldigt länge och inte hunnit köra så mycket.

För Anton Gole, som även också är uttagen att köra för Sverige i Lag-VM, så blev det en något tyngre helg på den snabba och temporika sandbanan. En eller ett par vurpor i söndagens första final gjorde att det bara blev nio varv men i sista heatet lyckades Gole kriga sig i mål på en 20e plats för att få med sig en VM-poäng hem till SM-finalen i Varberg kommande helg.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

Göran

Alvin är jämn, uthållig och duktig men det saknas 2-3 sek på varvet för att nå toppen ibland. Kanske stora klassen skulle passa till nästa säsong. Där blir den goda fysiken en ännu större tillgång.

Mackan

USA

Mackan

Han sa i en podd att han inte har någon styrning nästa säsong. Vire najs om nått team snor han i isa efter Redbud ????

Jens

Vad händer med Alvin 2019? Finns det några planer?

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP