Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Största segern på tolv år

29,4 sekunder – sug på den! Marvin Musquins utklassning i Indianapolis var den tidsmässigt största segern sedan Ricky Carmichael 2006 (33 sekunder).

Knappa halvminuten är en evighet i denna sport. Men det finns alltid en förklaring. I detta fall, just ett fall. Eli Tomac var den enda föraren som mäktade med fransosens tempo som han omgående drog upp efter sin holeshot. Men med tio minuter kvar stöp Tomac i en rytmsektion – och saken var biff för Musquin. Känns lite typiskt att just han skulle vinna på just denna bana. Tekniskt var väl bara förnamnet.

Personligt rekord noterade tvåan Dean Wilson. Trodde aldrig i h-vete (ursäkta det franska uttalet) att han skulle greja andraplatsen av två anledningar. 1) När Broc Tickle passerade Wilson fick han omgående en lucka. 2) När han hade Brayton nosandes i bakhjulet två varv före mål. När det gäller punkt ett så kom han ikapp Tickle och blockade honom på rent Zach-Osborne-manér och Brayton, ja han fick aldrig direkt slagläge.

När Tyler Bowers vurpade i startsvängen startade han en dominoeffekt som även drabbade Cooper Webb, Blake Baggett och självaste Jason Anderson. Den sistnämndes uppkörning var magnifik. 21a till fyra, med bara någon sekund upp till trean Brayton visar att Jason är bättre än någonsin. Nu är det 35 pinnar han har tillgodo på Musquin, med fem race kvar att köra.

Kul även att Chad Reed, för första gången den här säsongen, nådde en ensiffrig slutplacering (nia). Gubben kan än, även om det är uppenbart att han inte sätter liv och lem i detta längre.

I lilla klassen, som körde en shootout, blev det ett märkligt scenario då vinnaren Jeremy Martin hoppade dubbelt då en flagga visade – don´t do that. Protest lämnades in och utfallet blev – behåll vinsten, men vi korpar sju poäng av dig. Så vad sägs om detta: 1) Jeremy Martin 19 poäng, 2) Adam Cianciarulo 23 poäng!!! Måste ha varit en konstig känsla vid prisutdelningen. Där måste vi passa på att gratulera trean och loppets stora överraskning, Luke Renzland, som bara kvalade in som 17:e man.

Foto: KTM/Simon Cudby

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM