Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Spännande även utanför banan

Andra deltävlingen i AMA-SX-mästerskapet avklarad. Så här tycker undertecknad efter att ha synat efterhandssändningarna så här mitt i veckan.

Med Marvin Musquin och Eli Tomac som åskådare vid sidan av banan blev det Jason Anderson som knep fullpoängaren. Med andra ord en minst sagt bra vecka för Jason som tidigare hade förlängt sitt kontrakt med Husqvarna över de kommande fyra åren. Nu återstår det bara att se hur iskall han är. Trots mångårig rutin har han inte vanan att ha den röda plåten, utan hans grej har nästan alltid varit att han är toppföraren som jämt och ständigt har varit den som lurat i vassen bakom de allra bästa. Nu ska vi emellertid inte räkna bort vare sig Musquin eller Tomac. Som bekant återstår det dryga dussinet deltävlingar och en himla massa poäng att gasa om. Inte för att jag önskar att förare ska skada sig men det här gav i varje fall SX-serien en minst sagt oförutsägbar framtid.

Ken Roczen redan på pallen. Med tanke på vad han visade upp i samband med premiären är det nog ingen som är speciellt överraskad. Justin Barcia på pallen igen. Ja, se vad goda starter kan göra. På tal om starter. Såg först resultatlistan och noterade en blygsam placering för Cooper Webb. När jag sedan kollade in tv-sändningarna var det inte så underligt. En tryckare i ren hockeykaliber och Webb for utanför banan i första böj, ja då är det inte så enkelt att få till en topplacering.

Lilla klassen då? Ja, Adam Cianciarulo är sig lik då han blandar blixtrande fart och aggressiva attacker med en och annan kullerbytta. Dubbla sådana denna gång dessutom. Och var hittade Aaron Plessinger luckan när han gick upp i ledning? Snacka om millimeterprecision. Och det var inte bara på banan som han bjöd upp till dans. Kolla in vad han gjorde efter målgång, ni som möjligtvis har missat det.

Avslutar med kungliga kopplingar. Likt vår kung, han med nummer XVI, alltså inte på tröjan utan i sin titel lär väl SX-kungarna Musquin och Tomac också önska vända blad. De med sikte på Anaheim II. Vår kung i ett helt annat syfte.

Foto: Husqvarna US

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP