Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Snabbsummering a la SM-tippning

Ett par rätt, ett par hiskeliga fel. Det är som vanligt när man ska leka expert. Det är hög tid att summeras undertecknads SM-tippande från Rörken.

Vi är gentlemannamässiga och börjar med MX-Girls. Mitt patriotiska hjärta slog för Emelie Dahl plus att en kraftigt haltandes Natalie Kane drogs med en knäskada. Lika förbannat vinner irländskan, om än med samma totalpoäng som Dahl, fast med ett bättre andra heat. Nåja, ganska så rätt i alla fall. Däremot blev det platt fall när jag var bombsäker på att Sandra Karlsson skulle bli totaltrea. Hon fick inte till det alls. Behöver inte kritisera mer än så. Hon är knappast nöjd själv. Istället klev en av mina utmanare fram, Genette Våge, och visade att hon är att räkna med igen. Betydligt bättre fart än vid SM-premiären.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Hoppar vidare till 125U där min vinnare, Isak Gifting, och förste utmanare, Filip Olsson, utförde helgen precis så som jag hade tänkt mig, resulatmässigt sett. Sedan har vi trean. Minns ni när jag varnade för kanske någon från Haninge MK. Det finns en anledning varför jag valde just Haninge MK. Där finns nämligen någon i form av Lukas Berg. Killen som blev dubbeltvåa vid sitt hemma-SM ifjol. Trodde inte riktigt att han skulle nå hela vägen till podiet. Du visade att jag hade fel, Lukas. Strongt kört! Min trea, Viking Lindström, var dock inte långt efter (5 poäng).

Om inte om hade funnits hade jag tagit full pott i såväl MX1 som MX2. Nu ska det inte följa några bortförklaringar utan bara enkelt konstatera att ingenting är självklart – hur bra och snabba förarna än är. En hoppad kedja (Jesper Jönsson) samt ont i en axel/nacke (Ken Bengtsson) gjorde att två av mina favoriter kammade noll i var sitt race och det håller inte på den här nivån. Nu klev istället min förhandsutmanare i MX2 fram, Jimmy Wicksell, och kirrade det som Jönsson blev bestulen på – en tredjeplats. I MX1 hade jag aldrig, med betoning på ALDRIG, kunnat tro att Tom Söderström skulle bita ihop efter så usla starter, köra upp sig så magnifikt, och kirra en podieplats. För något år sedan, när han var som allra snabbast, hade han brutit racen. Nu borrade han ned huvudet och gav allt. Så nice att se!

Wallstens tippande (och totalresultat inom parantes):

MX-Girls: 1) Emelie Dahl (2), 2) Natalie Kane (1), 3) Sandra Karlsson (6)

125U: 1) Isak Gifting (1), 2) Filip Olsson (2), 3) Viking Lindström (5)

MX2: 1) Anton Gole (1), 2) Nick Kouwenberg (2), 3) Jesper Jönsson (7)

MX1: 1) Nikolaj Larsen (1), 2) Ken Bengtsson (5), 3) Pontus Jönsson (2)

Foto: www.mxcarro.se (Emelie Dahl och Natalie Kane)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor