Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Smått och gott i MX-världen

Bara några få dagar efter manifestationen i Matterley Basin och nu rör det redan på sig bland teamen. Dags att smida medan järnet är varmt?

När det gäller team i VM är det klart med ett nytt Yamahateam nästa år. De heter Ceres 71 Yamaha och består av Milko Potisek (MXGP) och Paolo Lugana (EM). Vidare är det klart att den talangfulle finländaren, Kim Savaste, kör för KTM 2018. 17-åringen har nyligen kritat på ett kontrakt för 137 Motorsport som gäller för EM och det finländska mästerskapet.

EM-bronsmedaljören i 125-klassen, Gianluca Facchetti, har gjort klart med Silver Action KTM nästa säsong. Därmed lämnar han Maddii Husqvarna. Det är även klart att Facchetti kliver upp till EM250. Silver Action KTM har sedan tidigare gjort klart med Stephan Rubini i VM.

En annan italienare som numera har sitt på det torra är Alessandro Lupino som nyligen fick foten av Assamoto Honda. Hans nya destination blir Gebben Van Venrooy Kawasaki. Vid sin sida kommer han att ha Maxime Desprey.

På den amerikanska marknaden är det klart med Justin Hill för JGR Suzuki. Han fortsätter i 250-klassen och har option på en 450-styrning för samma team 2019. Klart är det även att Davi Millsaps ersätter Chad Reed hos Monster Energy Yamaha i USA. Millsaps körde Yamaha 2011-2012 och blir således teamkollega med Cooper Webb. Debuten för Millsaps sker i samband med Monster Energy Cup i Las Vegas.

Foto: Yamaha US

Kommentarer (3)

Grumpy

Millsaps är tyvärr skadad. http://motocross.transworld.net/news/davi-millsaps-injured-while-testing/#URHGVjhbXjSPVw3s.97

11 andersson

James stewart ?? Nån som hört nått om 2018?

Erik

Nice det är gött med Millsaps tillbaka på Yamaha och hna verkar trivas med tvåtaktern med https://www.instagram.com/p/BZ1oBllgkD8/?taken-by=davimillsaps

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM