Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

SM-rapport från Varberg

På plats här i Varberg för den femte deltävlingen i årets MXSM. Har pausat semestern över helgen och lämnat familjen med husvagnen i Ullared. För denna tävling vill man inte missa.

Faktum är att SM-säsongen har passerat halvtid för ett bra tag sedan och nu börjar det närma sig finalen. Låter ganska galet egentligen då jag tycker säsongen precis började. Men efter denna helg är det bara två deltävlingar kvar och det hos Västerås MK och med finalen hos Finspång.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Vi har klarat av första halvan av den första dagen här i Varberg, solen skiner vackert uppe i den molnfria himlen och vi passar på att njuta denna dag, för imorgon är det lovat massor med regn.

MxGirls har kört sin första final. Tight i starten var det mellan Julie Dalgaard från Danmark och Frida Östlund, följd av sin teamkamrat Natalie Kane som följdes åt av Emelie Dahl. Den sistnämnde vurpade i en satsning på första varvet och fick börja om runt en 10e plats, långt bakom toppstriden.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Natalie Kane övertog ledningen i ett tidigt skede och försvann iväg på egen hand medan vi bakom fick följa en riktigt bra körning. Mot slutet hade även Emelie Dahl anslutit till toppstriden där vi fann Dalgaard, Östlund, Sandra Karlsson och Sara Pettersson.

Emelie Dahl tog förare efter förare och var uppe som trea, men lyckades sedan aldrig komma förbi Dalgaard efter många försök. Kane segrade med elva sekunder före Dalgaard och Dahl som trea. Sandra Karlsson kom snabbt på slutet in på en fjärdeplats.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Inför morgondagen står Emelie Dahl och Natalie Kane på samma poäng, vilket gör det hela uppbäddat till en rysare. Hoppas bara regnet kan hålla sig borta så vi får se bra racing återigen.

I MX2-klassen hade vi SM-ledaren Anton Gole i topp i sin grupp medan Nick Kouwenberg var snabbast i sin. Nikolaj Larsen dundra till med snabbaste tid i första MX1-gruppen medan Ken Bengtsson knep förstaplatsen i andra.

Om en kort stund är det dags för första finalen i 125cc U17-klassen och snabbast i varsina grupper var Isak Gifting och Filip Olsson. Mer rapporter kommer senare under dagen. På plats här i Varberg finns både jag och Anders Wallsten.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop