Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

SM-Guld för Gole

Nog hade jag förväntat mig ännu mer glädje och några extra leenden när Anton Gole knep segern i sista heatet, som innebar att han säkrat sitt livs första SM-guld i MX2-klassen.

Han visade inte så mycket glädje utåt, men inombords kan jag nästan lova hur han skrek ”Yeeees” till sig själv. Men faktum är att Gole ser alltid så fruktansvärt sugen ut på mer och jag kan nog lova att mer kommer att komma. Karriären har bara startat, grabben är bara 20 år gammal.

Foto: Niklas Svensson

Vilken karriär Gole haft senaste två-tre åren. Det har verkligen spikat rakt uppåt och sakta men säkert har Gole tagit för sig mer och mer. Anton Gole tog klivet upp till MX2-SM i mitten av säsongen 2013, efter att inlett säsongen i 125cc U17-klassen med bra resultat. Säsongen 2014 slutade med en 15e plats totalt efter att bara medverkat de tre första deltävlingarna, sedan satte skador stopp.

Sedan sa det pang. Anton Gole kunde inte riktigt rå på Alvin Östlund som knep SM-guldet 2015 men knep silvermedaljen. Säsongen 2016 slutade på samma plats bakom Even Heibye, efter en rysare i Uddevalla där det tillslut bara skiljde sex poäng mellan dom två.

Foto: Niklas Svensson

Så efter att blivit tvåa två år i rad så var det till denna säsong dags att jaga förstaplatsen. Och som han har gjort det, vilken säsong Anton Gole har haft. Inledde med sex fullträffar innan smällen kom i Ulricehamn, men skam den som ger sig. Med otrolig smärta kämpade sig Gole igenom deltävlingen och räddade värdefulla poäng.

Gole fick ingen enkel resa denna helg i Västerås. Nick Kouwenberg var supersnabb på lördagen och Danne Karlsson snuvade honom på segern i söndagens första final, efter ett snöpligt misstag i utgången på sista rakan vilket medförde att Danne Karlsson fick bättre fart och vann med 0.1 sekunder.

Foto: Niklas Svensson

I sista heatet höll Kouwenberg i ledningen igen, följd av Jesper Jönsson och Anton Gole. Guldet var säkrat redan då men Gole nöjde sig inte med att bara köra säkert. På slutet satte han fart på maskinen och tog sig hela vägen fram till ledningen och höll den hela vägen in i mål, klar som svensk mästare i Motocross 2017 och inskriven i historieböckerna för all framtid.

Förutom SM-guldet och alla hans framgångar där, så har faktiskt Gole i mina ögon vuxit enormt denna säsong med sina framträdanden i MX2-VM. Från att kämpa som privatförare runt om i världen till Qatar, Indonesien, Argentina, México så fick han tillslut chansen att bli fabriksförare hos Italienska TM i mitten av säsongen.

Foto: Niklas Svensson

Gole ligger just nu på en 23e plats i mästerskapet med 78 VM-poäng inkörda och senast i Uddevalla tycker jag vi fick se en Gole med ny energi.

Och det är inte länge Anton hinner njuta som nybliven mästare, redan imorgon bitti (måndag) går flyget över till Amerika där den 17e deltävlingen i Motocross-VM ska avgöras i Jacksonville!

Kommentarer (2)

Johnny

Nu vart ja nyfiken på varför du tycker Filip b skulle vara lämpligare än Norén?

Petet

Alvin mx2 Filip B mx1 och Gole open på TM 250 tycker jag till lag VM !!

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM