Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Sex raka segrar för Natalie Kane

Natalie Kane går som tåget mot sitt femte raka SM-guld efter två nya finalsegrar under den tredje deltävlingen hos Linköpings MS.

I lördagens första final var det dock Olivia Roxtorp från AMF Årsunda som knep starten och inledde första halva varvet i ledningen innan Natalie Kane slutligen kopplade greppet och försvann iväg mot en överlägsen seger på över 20 sekunder och varvade upp till sjundeplats av de 21st startande totalt.

Natalie Kane - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Närmast bakom knep Matilda Huss sin livs bästa placering i karriären på en andraplats och hade ett bra avstånd bak till Ida Djärf Björklund som rullade in som trea i första finalen. Sofia Schou fanns med strax bakom på en fjärdeplats i mål.

Under söndagens fria träning hände det något som jag själv inte såg heller hörde något om förens efter tävlingen. Men tydligen ska det varit ganska så turbulent efter en incident mellan Natalie Kane och Sofia Schou.

Ida Djärf Björklund - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Eftersom jag inte såg det själv så kan jag inte uttala mig om det heller. Men det jag fick återberättat för mig är att Natalie Kane på något sätt ha haft omkull Sofie Schou i luften på ett hopp som gick omkull och dessvärre inte kom till start i söndagens andra final. Men vem som gjorde rätt eller fel kan jag inte uttala mig om, men jag tror knappast att någon förare på denna nivån vill köra ner någon medvetet, så mycket kan jag stå fast vid.

I söndagens final knep Natalie Kane sin fjärde holeshot för säsongen och seglade sedan iväg mot sin sjätte raka SM-seger. Denna gång bara drygt 4 sekunder före Ida Djärf Björklund som strax bakom sig hade Matilda Huss in på en tredjeplats. Huss försökte flera gånger om att ta sig förbi på de sista varven men Ida svarade och höll undan.

Foto: Niklas Svensson

Förutom denna trio så svarade även Felicia Loo för karriärsbästa efter två starka körningar med placeringarna sexa-fyra och blev därmed fyra totalt före Olivia Roxtorp på en femteplats.

I mästerskapet leder nu Natalie Kane på maximala 120 poäng. Tvåa ligger Ida Djärf Björklund på 85 poäng och precis bakom skuggar Matilda Huss med en enda poäng upp till Ida.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (8)

Patrik

Du gör ett bra jobb Niklas. Det är tufft när man ska hinna med vanligt jobb, ta hand om sin familj samt att försöka göra något på sin fritid med. Jag hoppas du får fatt i någon som kan hjälpa dig att skriv på hemsidan :)

Webmaster - Niklas

Patrik: det är tyvärr så enkelt att tiden inte räcker till riktigt just nu, men jag gör vad jag kan så fort jag har tiden över.

Patrik

Vad händer med uppdateringarna. Tycker Inte att det är samma flow som det brukar vara.

Webmaster - Niklas

Rätt stavat eller inte, huvudsaken vi skriver nått om svensk MX. Oftast går de väldigt fort när jag skriver och stress så det blir ibland vad det blir..

Frågetecknet

Jag stör mig inte. Bara talar om vad som är rätt och fel.

Frågetecknet ???

Att man ens orkar störa sig på det där. Bli lärare i.s.f.

Jag såg

Du ska inte tro så jävla gott om 'förare på denna nivå' för det va rent ut sagt en ful avsättning.

Frågetecknet

Slå fast vid, inte stå fast vid.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM