Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Segertåget fortsätter för Filip Bengtsson

Med ett vackert väder under söndagens finaler i den tredje deltävlingen av Motocross-SM i Ulricehamn på Bogebanan fick publiken se när Filip Bengtsson från Tomelilla MK vann de båda finalerna i MX1-klassen.

Den stora frågan inför den tredje deltävlingen av Motocross-SM denna helg var om någon skulle få chansen att ens försöka hänga med Filip Bengtsson i hans framfart. Men med facit i hand så blev det återigen omöjligt när Filip återigen imponerade med två super starka körningar.

Filip Bengtsson bokstavligt talat flög fram över banan i Ulricehamn mot två nya segrar - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Det hela började i det första heatet när Filip Bengtsson kom som skjuten ur en kanon på startrakan och hade redan där några cykel längder tillgodo till de övriga.

Filip satte fart direkt och närmast konkurrent bakom hade vi Tom Söderström från Nyköpings MS och Tom Johnsson från Kinds MK. Söderström gjorde dock ett bra försök att försöka följa med Filip under de två inledande varven och tappade bara några meter. Men sen försvann Filip bortom Söderströms synfält och kunde köra till sig en segermarginal på över 40 sekunder in i mål.

Starten i det andra heatet som Filip Bengtsson kunde knipa strax före Kim Lindström #5 och Alexander Eriksson #265 - Foto: Niklas Svensson

Efter cirka tio minuter in i finalen så hade vi Söderström på en andralats men som började få problem, om det var orken som började tryta eller maskinstrul är något som står oklart, men det blev ett fall ner till en femteplats i mål där Tom Johnsson kunde säkra en stabil andraplats före Remi Nyegaard från Norge och Rickard Sandberg från SMK Eksjö som fanns med i bakhjulet på Remi.

Alexander Eriksson från Kils MK fick denna helg till körningen till det bättre och kunde köra till sig sina första SM-poäng genom en 15e placering bakom Niclas Gustavsson från Carlsborgs MK och Mats Åkerblom från Gotlands MF, som äntligen var tillbaka efter en svår skada i början på säsongen.

Det blev en tung resa för Kim Lindström i det första heatet efter att varit omkull vid minst två tillfällen - Foto: Niklas Svensson

Värre gick det för Kim Lindström från Järva MK, som inledde med en vurpa strax efter start och fick starta om helt sist i fältet. Jobbade dock på ordentligt bra efter det och var uppe runt en 14e placering när han återigen gick omkull.

Tappade återigen placeringar och blev säkerligen rätt uppgiven efter det. Men istället för att rädda några viktiga poäng till mästerskapet så rullade Kim in i depån och bröt heatet med fem varv kvar att köra.

I det andra heatet blev det en spegelbild av det första, där Filip Bengtsson på nytt var den som släppte kopplingen snabbast av grinden och sedan bara drog på i ett högt tempo mot en ny överlägsen seger.

Alexander Eriksson fick till det något bättre i denna deltävling och fick även med sig poäng i det första heatet - Foto: Niklas Svensson

Kim Lindström ville ha sin revansch från det första heatet och inledde kanon med att ligga på en säker andraplats i början av heatet. Men efter första halvan så började fler förare knacka på dörren och den första var Tom Johnsson som även kunde ta över andraplatsen som han höll in i mål.

Och med bara några varv kvar så kunde även Remi Nyegaard och Rickard Sandberg passera Kim som såg lite trött ut, för att köra i mål på en tredje respektive en fjärdeplats medans Kim kunde hålla femteplatsen in i mål.

Indrek Mägi från Estland inledde heatet väldigt starkt och var med i fighten om andraplatsen i mitten av heatet men som tappade mot slutet till en sjätteplats i mål före Rasmus Sjöberg från Järva MK och Marcus Norlén från Arlanda MC.

Tom Söderström gjorde ingen bra start i detta heat men rundade första varvet strax utanför topp tio. Men jobbade på inledningsvis och forcerade upp till en sjundeplats innan han några varv innan mål, enligt hans egna uppgifter, vred till sitt tidigare skadade knä och tvingades avbryta heatet med smärtor.

Tom Söderström hade en tuff dag på jobbet - Foto: Niklas Svensson

Men ett stort Grattis till Filip Bengtsson som nu vunnit sex raka heatsegrar av sex möjliga. Filip har bara inte vunnit alla heat denna säsong, han har även hållit i ledningen i alla de 90 varv som körts sammanlagt och aldrig låtit någon annan hålla i taktpinnen efter det första varvet.

Detta betyder samtidigt att Filip nu leder mästerskapet stort och det med maximala 150 poäng inkörda. Närmaste konkurrent har vi Tom Johnsson med 113 poäng och Rickard Sandberg på en tredjeplats med 107 poäng.

Prispallen med Filip Bengtsson som segrare före Tom Johnsson till vänster och Remi Nyegaard från Norge till höger i bild - Foto: Niklas Svensson

Nu tar mästerskapet ett sommaruppehåll innan vi är tillbaka igen med den fjärde deltävlingen av Motocross-SM och då är vi på Malma banan i Västerås med sin fina jordbana.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (2)

Persson

Det gjorde även Löfquist i första heatet...

Brandt

Alexander Eriksson crashade något fruktansvärt vid uppförstrappan i 2a heatet, men eftersom att detta inte är några fotbollskillar ;) så ställde han sig upp och gick iväg på egen hand!

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM