Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Segersviten fortsätter för Lüning

SM-premiär är alltid SM-premiär. Nerver kan sätta sprätt på talangernas framfart och ibland kan det vara svårt att följa upp det man presterade då.

Arvid Lüning - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Därför var man extra nyfiken på om de som visade framfötterna i Saxtorp kunde fortsätta i samma spår även till den andra deltävlingen i Vissefjärda och någon som verkligen levde upp till det var Arvid Lüning som knep två nya segrar under helgen.

I lördagens första final så gjorde Arvid en favorit i repris från Saxtorps första final. Knep starten och lämnade sedan resten bakom sig efter 2-3 snabba varv inledningsvis för att skapa en bra lucka ner till tvåan Emil Jönrup.

Emil Jönrup - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men i söndagens final såg det inledningsvis ut som om segersviten skulle brytas för Lüning. Starten knep Andre Högberg från SMK Gävle men fick tidigt lämna över till Emil Jönrup som tog över och drog upp ett liknande tempo som Lüning gjort när han tagit starten.

Lüning fanns med runt fyra-femma inledningsvis och hade svårt under ett par varv att passera Max Pålsson som körde väldigt bra. Men tillslut kom Lüning förbi och kunde påbörja jakten på Jönrup som säkert hade lyckats skapa sig 8-10 sekunder tillgodo. Det skulle bli ett spännande avslut att följa, men..

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Det som inte fick hända hände. Emil Jönrup går omkull hårt på baksidan av banan och blev ståendes länge. Han var helt sist när han slutligen kom iväg och bröt därefter heatet. Otroligt tråkigt då Emil var på god väg att knipa sin första SM-seger efter en kanonfin körning inledningsvis.

Efter det övertog Lüning ledningen och kunde sedan vinna sitt fjärde raka SM-heat, drygt nio sekunder före Max Pålsson som imponerade på nytt. Leopold Ambjörnsson följde med in på en fin tredjeplats före Adrian Åminne-Karlsson, Axel Gustafsson, Pelle Tell och Oliver Olsen.

Leopold Ambjörnsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

För Marcus Gredinger, som var trea i lördagens final, blev det tyvärr en startkrasch i söndagens final och han fick kämpa sig upp från botten till en slutlig 14e plats i mål. Liam Hanström hade också ett tuffare heat med en krasch och slutade sedan på en 10e plats strax före Elix Ruth och Casper Olsen.

Totalsegern gick därmed återigen till Arvid Lüning som nu också drygade ut sin totala ledning ännu mer. Med sig på prispallen fick han Max Pålsson som tvåa och Leopold Ambjörnsson som trea, båda med sina första besök på prispallen i U17-klassen.

Arvid Lüning - Foto: Niklas Svensson

Totalt sätt ser det nästan desamma ut med samma namn fast med andra placeringar. Lüning leder med maximala 100 poäng och har 32 poäng ner till Ambjörnsson och 35 poäng ner till Max Pålsson och Marcus Gredinger som delar på tredjeplatsen totalt. Men det är massor av poäng kvar att köra om så vi ser med spänning fram emot fortsättningen i denna klass.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

Gringo

Dum, dummare, Variation!!!

Kim

Känns väl helt naturligt att skriva om förarna i toppen, Seriöst tror du förare betalar för att bli nämnda i artiklar?...

Webmaster - Niklas

Du får mer än gärna hjälpa till att skriva själv, du är varmt välkommen att höra av dig. Och vad tusan menar du med ”betalar för det”..?? Klart de dummaste jag läst idag..

Variation

Hade ni lyft fram fler förare än dom fem som betalar för det, hade denna webbsida blivit roligare att följa???????? Mvh

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor