Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Sådär tyckte VM-svenskarna

Sådär tyckte Alvin Östlund. Sådär tyckte Anton Gole. När VM-teamen lämnade depåområdet i Agueda, Portugal var det med blandade känslor ur svenska ögon sett

Östlund körde till sig resultaten 14-12 och Gole DNF-15. Inte så illa pinkat, men heller inga fullträffar.

-Det blev sådär. Helt ok, inte mer. Hade inget direkt flyt och ingen fart. I varje fall inte i början av heaten. Det blev bättre i mitten och mot slutet, säger Alvin Östlund som snart styr kosan hem till Sverige igen.

Där stundar lite välbehövlig vila och ett kommande landslagsläger i Uddevalla.

-Det ser jag fram emot, det ska bli kul, säger Alvin Östlund som i och med de 16 inkörda poängen tog sig upp på 13:e plats totalt, det vill säga samma placering som han slutade på i VM i ifjol.

Den andra VM-svensken i MX2, Anton Gole inledde med något så ovanligt som DNF.

-Det var mitt eget fel. I och för sig fick jag vatten innanför glasögonen och fick slänga alla tear-off redan på första varvet och därefter torka rent med handskarna. Men det var inte detta som orsakade min vurpa. Jag slog i huvudet något vid kraschen och valde att rulla av, berättar Anton Gole som kom tillbaka starkt till heat två och grejade sex friska VM-poäng.

Trots den hyfsat goda poängutdelningen i det avslutande racet var Gole långt ifrån tillfreds med situationen.

-Jag får inte riktigt till körningen. Det är väl en kombination av att jag fortfarande är lite ovan med hojen och att mitt ben och ljumske inte är helt hundra än, säger Anton Gole.

Han skyller dock inget på sin fabrikspreparerade TM, snarare tvärtom.

-Vilken motor, oj, oj, oj. Där finns det krut minsann. Det jag måste komma underfund med är att TM:s hoj har mer centrerad vikt än Husqvarna och det måste jag lära mig. Man kan kanske tycka att en 15:e plats är bra och det är det väl men jag är petig och jag är inte riktigt nöjd förrän jag känner ett go i körningen och allt flyter på. Där är jag inte än, avslutar den nyblivne fabriksföraren Anton Gole.

Foto: www.yamaha-racing.com

Kommentarer (1)

Fredric

Kanske går det med Anton hjälp att få till ett artikel om Antons hoj, TM´s fabriksteam och även märket som sådant?

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction