Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Robert Lind missade med 0.2 sekunder – Race Rapport

Tillbaks på ”hemmaplan” i Anaheim Los Angeles för den tredje deltävlingen i AMA Monster Energy Supercross.

Jag vet inte om det är för att Motocross intresset är så stort här i södra Californien eller varför dom kör mer än en deltävling i Anaheim, men det har varit så i många år och Anaheim är den enda platsen under den 17 deltävlingar långa serien som har mer än en deltävling, totalt har Anaheim 3 deltävlingar i serien. Veckans uppladdning var lite si och så, jag tränade ganska hårt i måndags både på och av banan och efter det blev det vila resten utav veckan då jag kände mig nedsatt i kroppen. Jag vilade tisdag / onsdag för att sedan försöka köra ett pass på Milestone under torsdagen, kroppen kändes långt ifrån bra vid ansträngning så jag tog beslutet att inte anstränga mig mer förens racedagen.

Team DirtCandy med Robert Lind's Bike - Foto: Andreas Johansson

När det var dags för allvar och lördagen var kommen så kände jag mig pigg och redo för den tredje deltävlingen. Körningen går onekligen bättre för varje race som går och det är just vad som behövs i kroppen, tävlingar och få chansen att köra på så tekniskt svåra banor som det är på helgerna. Träningen gick bra och likaså första kvalet, jag tror jag låg 38:a efter första kval rundan och det är bra mycket bättre än vad jag legat dom två förgående racen.

Mellan första och andra kvalet preppar dom alltid banan och det visade sig att allas varvtider var mycket snabbare i den andra omgången. Jag kapade ytterligare två sekunder under andra kvalet och var 4:a i min kvalgrupp, men det räckte inte hela vägen för att vara topp 40 och komma med till nightshowen. Första deltävlingen var jag ca 2sek ifrån, andra deltävlingen ca 1sek ifrån, och nu i helgen var jag 41:a totalt efter att alla tiderna slogs ihop och missade med 0,2sek.

Robert Lind under tidsträningen, Anaheim II - Foto: Andreas Johansson

Utvecklingen går klart framåt även om jag såklart blir besviken på många sätt direkt efteråt, men precis som mitt team säger till mig så är utvecklingen under dom tre första deltävlingarna riktigt positiv så det är bara att blicka framåt.

Körningen blir mer och mer avslappnad för varje helg som går och det kommer förhoppningsvis bara gå bättre för varje race som jag får i kroppen. Nu är planen att köra lite tester på biken under måndag – onsdag för att sedan under torsdagen göra sig redo för den fjärde deltävlingen som går på lördag i Oakland / San Francisco.

För mer information och nyheter från Robert Lind, klicka in på Robert's hemsida robracing.se/

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop