Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från VM i Argentina – Del 2

Under tisdagen publicerade vi våra första tankar och reflektioner från den tredje VM-deltävlingen som arrangerades i vackra Argentina, där det mesta handlade om MXGP-klassen.

Pauls Jonass - Foto: KTM Racing - Ray Archer

I dagens reflektion är dags att kolla igenom MX2-klassen som även där lyckades få en dubbelsegrare samt med några svenska VM-poäng.

Maximal otur

Alvin Östlund kom till Argentina riktigt sugen och laddad. Satte tidigt den 10e snabbaste tiden på första träningen men en kort stund efter kraschar en annan förare framför Alvin, som tyvärr inte kunde göra annat än att landa rakt på och flyga över styret själv som resulterade med en färd till sjukhuset.

Alvin var snäll och informerade oss här hemma snabbt via ett SMS och la sedan ut på Instagram att han hoppas vara redo till México om knappt två veckor. Vi håller tummarna för att det inte är värre än så och att vi får se Alvin på sadeln snart igen.

Svenska poäng

Det blev en tuff helg för CEC Husqvarna föraren Anton Gole men han lyckades trots lite motgångar få med sig två VM-poäng via en 19e plats i andra finalen. Med lite mer flyt så tror jag Gole inte har några problem med att ligga runt en 15e plats och uppåt.

Jeremy Seewer - Foto: Suzuki Racing

Revansch

Under lervällingen i Indonesien fick Red Bull KTM föraren Pauls Jonass endast med sig ynka sju VM-poäng och tappade därmed ledningen totalt, trots sin dubbelseger i premiären i Qatar.

Så det var en något revansch sugen Pauls Jonass som kom till Argentina. Och som i Qatar blev det en ny dubbelseger men ligger fortfarande på en andraplats totalt med tre poäng upp till Jeremy Seewer som leder efter placeringarna femma-tvåa i Argentina.

Träna starter?

Han är Alvins teamkamrat i Kemea Yamaha och är en het aspirant till årets VM-säsong. Men ska det bära hela vägen fram till en VM-titel så fungerar det inte att ligga långt bak i inledningarna av heaten.

Dubbelt upp för KTM på pallen, Pauls Jonass och Jorge Garcia Prado - Foto: KTM Racing - Ray Archer

Benoit Paturel gjorde en hyfsat bra start i första finalen inom topp 10 och avancerade slutligen till tvåa i mål. Men i andra finalen var han nere runt 25-27e plats och lyckades bara avancera till en niondeplats i mål. Men han ligger dock på en tredjeplats totalt och har endast sex poäng upp till Seewer, men träna starter borde ligga nära till hands.

Nästa deltävling äger rum den 1-2 april och då har man förflyttat sig till México. Jag måste säga att jag tycker denna säsong har öppnat upp väldigt bra och det är extremt spännande att följa utvecklingen av mästerskapen i båda klasserna. Ser även fram emot när man kommer hem på Europeisk mark igen då även EM-klasserna ska kicka igång!

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM