Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Reflektioner från SM – del 3

Dags att avrunda ett regnigt och blåsigt Varberg. En uppochnedvänd helg där ytterst få ting var som de brukar.

Isak Gifting åter högst upp på pallen - Foto: Niklas Svensson

Sviten: Åtta raka heatvinster, sedan bröts sviten för 125-suveränen Isak Gifting. Norrmannen Fredrik Röste tog starten och sedan sade an omgående adjö till övriga. Gifting blev tvåa, 0,3 sekunder före Tim Edberg, och vann både deltävlingen samt blev nordisk mästare på kuppen.

Dubbla: Regn och rusk. Då valde rutinerade Tom Söderström att köra med dubbla glasögon – om vi ska lita på vad som sades från speakertornet. Hur som helst rullade han i mål som fyra i sista racet. (fick i efterhand se bildbevis på att de så var, coolt gjort Tompa!).

Dubbla brillor på för Söderström, likt Trey Canard gjorde samt Jeffrey Herlings senast i Ryssland - Foto: Niklas Svensson

Rekord igen: I går satte Niklas Gustafsson nytt personligt rekord med sin tredjeplats. Idag förbättrade han noteringen med att bli tvåa. Stabilt och suveränt kört.

Rekord även här: Danne Karlsson var i slag i helgen. Ledde söndagens första race, men blev omkörd av Anton Gole när han tog av sig glasögonen. I sista MX2-racet ledde han till det var ett varv kvar, då smet Gole förbi. Betyget blir ändå stora A.

Danne Karlsson - Foto: Niklas Svensson

10 poäng: Ken Bengtsson fortsätter att leverera. I helgen blev det tre nya heatvinster i MX1-klassen. Då Nikolaj Larsen för en gång skull schabblade till det skiljer det nu bara 10 poäng dem emellan. Sex heat återstår – ingen omöjlighet.

Axeln: En fin tredjeplats i det första MX2-racet men sedan tog det rolig slut för William Andersson. Han var ut som femma i sista racet men på banans överdel försvann han. I depån sågs han sedan med vad som befaras, en skadad axel/nyckelben.

Foto: Niklas Svensson

Zero: Anton Wallin vill nog helst glömma den här helgen. Inga poäng efter två heat och i det tredje tog resan slut redan efter 150 meter då han krokade ihop i startsvängen med Rikard Hansson.

Enduro: ”Det blev lite som enduro, benen for lite hit och dit”, sa MX2-tvåan Danne Karlsson efter målgång.

Niclas Gustavsson i ledning före Ken Bengtsson i andra heatet - Foto: Niklas Svensson

Halvläskigt: När sjukvårdarnas 4-hjuling korsade banan två gånger mitt under pågående race. Det var en rysare i ren Stephen King-anda.

Valet: MX-sektionens Tommy Allansson står inför ett svårt val första helgen i augusti. Valet står mellan VM i Lommel, Årsracet i Linköping eller konsert med Kim Larsen. Personligen röstar jag på dansken.

Jeff Oxelmark - Foto: Niklas Svensson

Överraskningarna: Den här helgen drällde av överraskningar. I MX1 hade vi två pallplatser för Niklas Gustafsson som även blev totaltvåa. I MX2 blev Danne Karlsson totaltvåa och Fredrik Theorell totaltrea, hoppsan! Rasmus Andersson, Albin Gerhardsson, Victor Fahlén, Sebastian Mårtensson, Kevin Davidsson, Jonathan Bäck, Jeff Oxelmark, Dennis Möller och Noa Björkeng var andra som gladde i diverse heat.

Reklam | MXSM

Kommentarer (6)

Webmaster - Niklas

Hej, Vi tar det till oss. Dock är vi inte på långa vägar klara med uppdaterandet från helgen. Jag ska försöka hinna med massor av skrivande under kvällen när barnen slocknat :)

Anonym

Tja! Tycker verkligen att mxinaction gör ett sjukt bra jobb med allt vad media innebär, alltid roligt att kika in på er sida efter en helg fullsmockad av motocross. Snygga bilder och alltid bra motiveringar. Men det är en sak jag alltid tänker på efter varje helg, och det är att ni tyvärr alltid skriver om samma personer. Självklart är det toppen som ska synas och få uppmärksamheten riktad mot sig. Men, det finns faktiskt personer som tillexempel under denna helg, gjort grymma prestationer som inte fått någon uppmärksamhet över huvudtaget. Det skulle vara roligt att läsa om något sådant ibland också.

2 stroke

Henrik vad är det för fel på bilden som är här?

Cristopher

Haha Getinge Mk kommer ha ett gött lag till Lag-SM

HENRIK

Dubbla glasögon ? vill också se bild på hur det ser ut.

Gustaf

10 p skiljer Bengtsson och Larsen!

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MxInAction
Reklam | HG GROUP AB