Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | 24MX

Reflektioner från SM – del 2

En annorlunda söndag jämfört med gårdagen. Nu byttes strålande solsken mot en vattensjuk SM-avslutning.

Tyst minut: Tävlingsdagen inleddes med en tyst minut för att hedra den store, Håkan ”Carla” Carlqvist. Dubble MX-världsmästaren som nyligen, tragiskt lämnade oss.

Håkan "Carla" Carlqvist fick en fin minnesstund idag under invigningen, uppställd bakom en startgrind för sista gången - Foto: Niklas Svensson

Dussinet: God hjälp uppe i speakertornet i helgen fick Flair-Fred av ingen mindre än Rasmus Sjöberg. Tolv frakturer ådrog han sig vid den senaste kraschen.

Gladiatorn: Minns ni Tobias Rings framträdande i familjeprogrammet ”Gladiatorerna”? Nu ställde han upp bland andra gladiatorer, nämligen SM. ”I vanliga fall kör väl han Västgötacrossen, det vill säga gubb-VM”, förklarade Rasmus Sjöberg.

Från årets bästa placering som trea i första till en krasch och bruten handled i andra för Viktor Björklund - Foto: Niklas Svensson

Tung comeback: Estländaren Indrek Mägi gjorde comeback i SM, men det blev en dyster sådan. Inga poäng igår. Rullade av efter ett varv i första MX1-racet och kom sedan aldrig till start i sista ronden.

Pallcomeback: Viktor Björklund gjorde bejublad comeback igår. Under söndagen bjöd han på en holeshot som ledde till en fin tredjeplats efter ett taktiskt genomfört race.

Handleden: En pallplats i första MX1-racet, sedan hamnade han på ruta ett igen. Viktor Björklund kraschade vid nedförsbacken, landade illa och bröt handleden. Ridå!

Natalie Kane när hon får svartflagg - Foto: Niklas Svensson

Svartflagg: Irländskan Natalie Kane jagade ledaren Emelie Dahl. De båda krokade ihop och Kane blev ståendes en bra stund. På väg upp genom fältet hoppade hon tydligen upprepade gånger vid gulflagg vilket gav henne svartflagg. Kane lade in en protest som avslogs.

Protest: Det var inte bara Natalie Kane som lämnade in protest. Detsamma gjorde Sandra Karlsson. Även denna avslogs. Emelie Dahl och Sandra K flyttades nämligen ned tio placeringar vardera på grund av gulflaggsincidenter.

En glad Sara Pettersson uppe på pallen igen - Foto: Niklas Svensson

Fel vinst: Trea i mål, men vinnare ändå. På grund av, eller tack vare, beroende på hur man ser på saken blev det en fullpoängare för Sara Pettersson i MX-Girls då ettan och tvåan skickades tio placeringar bakåt. ”Det är kul att vinna, men inte på det här sättet, sa Sara P efter målgång.

Personligt rekord: Det slogs ett och annat personligt rekord i helgen. En av dem var startkanonen Amanda Bergkvist som blev fyra i det avslutande tjejheatet. Egentligen var hon sexa men då Dahl och Sandra K flyttades ned i resultatlistan flyttade Amanda fram sina positioner.

Reklam | MXSM

Kommentarer (6)

Per Johansson

Är det gulflagg så är det gulflagg då hoppar man inte överhuvudtaget det står klart och tydligt i regel boken att man inte får hoppa under gulflagg

Carlsson

Björklund har fan inget flyt med sig alls. Kändes nog skönt med en 3e plats men att få bryta handled och åka ner till ruta ett igen är nog helvetes jobbigt! Kämpa på grabben!

Sandras mamma

Vi lämnade in protest för att den första flaggvakten vid första dubbeln var otydlig. Protesten avslogs ja, men inte på grund av att hon hoppade där för det gjorde många av tjejerna, utan för att hon körde förbi Sara Pettersson.De andra 8-10 tjejerna som inte heller såg den första flaggan fick inget sraff så det bevisar ju saken.

Jan Wallin

Helt rätt att bestraffa de som hoppar vid gul flagg. Tråkigt att bestraffningen blir olika. Den som svartflaggas blir utan poäng medan de som hoppar lika mycket mot gulflagg men bestraffas efter heatet "bara" flyttas ned tio placeringar. Har man hoppat mot gulflagg bör man svartflaggas eller diskas!

Peter

Seriöst! Lämna in protest! Hur dålig koll har man egentligen!

Honda

Man hoppar inte vid gulflagg.......så enkelt så enkelt....

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | HG GROUP AB