Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från SM – del 1

Första SM-dagen avklarad och den bjöd på både favoritvinster och flertalet stora överraskningar.

Supersensationen: Visst har vi alla hört talas om Fredrik Theorell. Han har tagit både ett och två kliv på karriärstegen i år. Men att han skulle vinna ett MX2-heat, vilt uppvaktad av självaste Anton Gole i ett par varv, det trodde nog ingen.

Fredrik Theorell - Foto: Niklas Svensson

Firandet: ”Jag ska äta allt och lite till och sedan ska jag sova”, svarade Fredrik Theorell på frågan vad han skulle fira heatvinsten med.

Rycket: Det blev ett ryck i SM-tabellen då Anton Gole fick med sig 22 poäng från det första heatet. Jesper Jönsson och Nick Kouwenberg var nämligen plus 30 på det första varvet. De plockade placering efter placering men det räckte bara till 17:e respektive 13:e plats.

Behandlingen: Att se Ken Bengtsson hantera sin fullblodiga 450:a är lika ljuvligt som en sushibuffé. Han behandlar den nämligen som en 250-maskin utan några som helst problem. Ny heatvinst och ännu en gång på ett imponerande vis. Han ser mer och mer ut som en het lag-VM-kandidat.

Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Personbästa: Vi lyfter på hatten för Niklas Gustavsson som i och med sin tredjeplats i MX1-racet tog sig upp på pallen för första gången i SM-sammanhang.

Överraskningen: Martin Käller gjorde väl sitt livs lopp under lördagen. Elva i mål och det med ett koppel så kallade stjärnor bakom sig i MX1-klassen. Även Tom Söderströms fjärdeplats imponerade även om vi vet vad Tompa kan prestera.

Niclas Gustavsson - Foto: Niklas Svensson

Åtta raka: Spelar tydligen ingen roll om 125U-klasen får fint besök i självaste Tim Edberg. Isak Gifting tog ändå full pott genom att ta över taktpinnen redan på andra varvet.

Fighten: I sedvanlig ordning bjöd 125U på det kanske bästa SM-racet. Fighten mellan Filip Olsson, Emil Jönrup och Tim Edberg (heatets tvåa, trea och fyra) var mycket sevärd. Två hemmaförare på pallen, inte illa.

Äntligen: Vi har gång efter annan haft koll på TM-förare Adam Einarsson. Nu slog han till med en finfin femteplats i 125U efter att han varit med där framme redan från start.

Adam Einarsson - Foto: Niklas Svensson

Oavgjort: Vurpa på första varvet och Emelie Dahl tappade kontakt med täten. Natalie Kane stack tidigt och vann solklart. Dahl körde upp sig starkt men kom ”bara” upp i rygg på tvåan Julie Dalgaard, men kom aldrig förbi. Nu är ställning oavgjord i tabelltoppen.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM