Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från San Diego – Del 2

Tuff vecka med mycket arbete på jobbet, så här kommer en något försenad andra del med reflektioner från den andra deltävlingen av AMA Supercross i San Diego.

Uppkörningarna

Shane McElrath lyckades vinna sin livs andra final i San Diego. Men bakom kom två snabba killar vid namn Justin Hill och Aaron Plessinger. Slutligen var dom bara sekunden bakom McElrath i mål.

Dessa två varvade som nia respektive tia efter första varvet och som dom beskrev det på presskonferensen är det ren kalabalik under det första varvet med alla förarna runt omkring sig. Justin Hill tycker jag verkligen tagit ett nytt kliv denna säsong och ser riktigt hungrig ut på sin Pro Circuit Kawasaki.

Shane McElrath - Foto: KTM Racing - Simon Cudby

Jag tror McElrath får se upp för både Justin Hill och Aaron Plessinger, för lyckas dom göra en bättre start ifrån sig så krävs det nog ännu en växel till för McElrath. Men helt klart den mest spännande starten hittills i 250-klassen.

Ett par chanser till…

Sen måste det hända något. I premiären blev det en blyg 10e plats för ”nybörjaren” i 450-klassen, Cooper Webb på sin Yamaha. Inte blev det ett dugg bättre denna helg heller med en 14e plats i mål.

En kille som denna, med två 250-titlar bakom sig, borde inte vara där nere på listan. Jag förväntade mig så mycket mer av Webb. Men som sagt, vi ger honom ett par chanser till han är ju trots allt ”nybörjare” i stora klassen. Kan tilläggas att han bara hade en knapp sekund snabbare varvtid än Fredrik Norén i finalen.

Fredrik Norén - Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Sändningen

Jag hade inte tänkt sitta vaken denna natt, men kunde inte hålla mig denna gång heller utan det blev till att sova bort hela söndagen igen. Men nu när den här nya Live-sändningen från Supercrosslive.com fungerar så extremt bra så är det svårt att låta bli, kvalitén höll högklassigt och det bara flöt på så bra som det ska. Men till helgen blir det nog att ställa klockan på 07.00 söndag morgon för att titta på allt till frukosten med barnen.

Det här får räcka med reflektioner från San Diego, en ny helg är kommen och imorgon får vi bevittna den tredje deltävlingen i Anaheim II. Ny gäst till mästerskapet har vi Malcolm Stewart, vilket givetvis kommer bli riktigt spännande att se hur han står sig mot övriga. Klart, inga race i kroppen så förmodligen något ringrostig första tävlingen, men kommer säkert kunna röra om i grytan något.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Everts

Webb och Reed har fjädringsproblem. Det förvärrades tyvärr till San Diego. Cyklarna går för högt, det syns väl om ni går tillbaka och tittar på finalerna.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop