Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från MXSM Uppsala – MX2

Då var det dags att börja rapportera från helgens sjätte deltävling av MXSM och som denna helg arrangerades för andra året i rad hos Uppsala MK – Som bjöd på ett arrangemang utav världsklass.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Vi startar med MX2-klassen som denna helg bjöd på bra tempo i samtliga finaler, bra fighter och några sevärda uppkörningar. Det bjöd också tyvärr på en otäck olycka och några förare som hade maximal otur.

Skador

Om vi börjar med det tråkiga. Uppsala MK var hyfsat förskonade av några olyckor på lördagen men på söndagen blev det tyvärr ett par allvarligare. I MX2-klassens sista final kom JWR Yamaha racing föraren Nick Kouwenberg bara ett par kurvor innan olyckan var framme. Såg det inte själv men dom som återberättade det för mig så att han flög framlänges över ett hopp.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Nick blev liggandes på banan och sjukvården var snabbt på plats. Tävlingsledaren tog här ett snabbt och bra beslut att rödflagga heatet efter andra varvet så att sjukvårdarna fick arbeta i fred. Idag efteråt har vi fått informationen att Nick dragit på sig en fraktur i nacken (C4).

Nick som slog till med dunder i lördagens första final med årets första heatseger efter en fantastisk körning. Nick följde upp söndagens första final med en uppkörning till sjua i mål efter en sämre start och en något mer kladdigare bana efter nattens bevattning.

Tom Söderström fick kasta in handduken inför sista heatet med ett skadat knä. Detta efter två bra körningar med en femteplats på lördagen och med en fjärdeplats i söndagens första final.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Maximal otur

Håkon Fredriksen från Norge imponerade stort denna helg när han följde med uppe i toppen. I söndagens final låg Håkon på en fin fjärdeplats när bara halvvarvet återstod till målflaggan och cykeln gav upp. Till andra finalen gav cykeln upp återigen efter mastervarvet, men här hade Håkon, om man får säga så, turen med sig att det blev omstart efter Nicks olycka.

Han fick igång maskinen igen till omstarten som skedde efter en dryg halvtimma (helt enligt reglerna då det blev en ny starttid och waitingzone att förhålla sig till. Och denna gång höll sig maskinen och Håkon imponerade på nytt med en fin femteplats i mål.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Tre olika vinnare

Klassen bjöd som sagt på väldigt bra körningar och detta från flera olika förare som klev fram lite extra denna helg. Nick Kouwenberg som segrare i första, sedan dundrade Pontus Jönsson på till en 14 sekunder ledning ganska så snabbt i söndagens första final som han höll hela vägen till mål och sedan avslutade Danne Karlsson med en seger i sista finalen efter att tryckt på Ken Bengtsson bra länge innan han tog sig förbi.

Mästerskapet inför finalen i Varberg

Vann totalt gjorde dock Pontus Jönsson med endast ett poäng före Ken Bengtsson och Anton Gole. Inför finalen i Varberg om två veckor leder Ken mästerskapet med 32 poäng före Pontus och kan därmed säkra sitt första SM-guld redan i första finalen.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Gole hoppade efter helgen upp på en tredjeplats totalt i mästerskapet trots att han missade de två första deltävlingarna. Men med Nick som kraschade i sista finalen och med Isak Gifting som inte fanns på plats så kunde Gole klättra upp på en bronsplats.

Han har dock bara en poäng ner till Nick och fem poäng ner till Gifting. Nick är nog tyvärr ute ur leken för ett bra tag men möjligen vi kanske får se Gifting till finalen? Gifting kraschade på en annan tävling helgen innan Uppsala och slog i huvudet väldigt hårt och valde därför att stå över helgens deltävling.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Kommentarer (2)

Stefan

Otippat att söderström bröt! Hade det varit en Håkan carlqvist i den grabben så hade det blivit en bra VM åkare, men tiden/åldern gör att det inte blir något av det! För 10år sedan var jag bergis på att han skulle bli en toppförare i VM, men det räcker inte bara med talang. Jag hoppas att Sverige får en ung supertalang i 16års åldern snart. Det behöver vi/sverige.

PG

Tråkigt med skadorna! hur gick det för A Wallin? annars jätte bra race o fin bana etc,ser fram emot Varberg

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB