Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från Lettland – Lördag

Mina fingrar går varma denna helg när det finns så mycket att bevaka och skriva om, riktigt kul måste jag säga. Förutom tävlingarna i Sverige så ska vi nu även rapportera av från VM & EM i Lettland.

Tråkigheterna först

Yamahaföraren Arvid Lüning fick ingen vacker start i EMX125-klassen. Rapporter som kommit in är att Arvid kraschat och slagit axeln ur led under tidskvalet och ligger just nu på sjukhus i Riga där man inväntar operation. Vi hoppas på det bästa och sänder en krya på hälsning till Arvid!

Arvid Lüning - Foto: Niklas Svensson

Ny topp 10 för Bengtsson

Ken Bengtsson fortsätter att visa framfötterna, dock kanske inte lika högt upp i listan denna gång men det bör tilläggas att EMX250-klassen är otroligt jämn denna säsong och starterna är så avgörande.

Ken startade runt 15e plats och fick kriga hårt för att slutligen nå en 10e plats i mål. Andra finalen avgörs under förmiddagen imorgon söndag. Kan även tilläggas att Ken var ensam svensk i klassen denna helg.

Jeffrey Herlings - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Tre svenskar i MXGP

De tre förarna Eddie Hjortmarker, Jonathan Bengtsson och Filip Bengtsson fanns på startlinjen i Kegums när grinden föll till lördagens kvalheat. Bäst gick det för den sistnämnde som efter en katastrofal start jobbade sig upp till en slutlig 20e plats i mål. Bengtsson nummer två slutade på en 26e plats medan Hjortmarker rullade med in på en 30e plats.

Tuff dag för Gole och Östlund

I MX2-klassen fortsätter Anton Gole och Alvin Östlund att pressa på. Gole var något snabbare än Östlund under tidskvalet men i kvalet blev det bara tre varv innan Gole tvingades bryta, av ännu oförklarliga skäl där vi inte lyckats få in rapporter på ännu.

Alvin Östlund kämpade på och rullade slutligen i mål på en 19e plats. Segrade gjorde den suveräne Thomas Kjer Olsen från Danmark som verkligen har börjat ta för sig.

Filip Bengtsson - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Första segern satt hårt inne

Kvalheatet i MXGP-klassen var väldigt sevärd. Under de sex första deltävlingarna har man knappt sätt röken av Husqvarna föraren Max Nagl. Men i kvalet knep han starten och ledde hela vägen tills sista varvet, när Jeffrey Herlings smygandes letat sig fram och kunde smita förbi för att knipa sin första seger i MXGP-klassen.

Bakom följdes en hård kamp om placeringarna. Antonio Cairoli skulle passera Evgeny Bobryshev för en femteplats med två kurvor kvar, men det blev något för trångt och Cairoli fick ge vika och gick omkull, vilket istället slutade med en sjundeplats. Jeremy van Horebeek slutade trea följd av Tim Gajser.

Reklam | MXSM

Kommentarer (1)

Fredric

Tack för sammanfattning, verkligen uppskattat!

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop