Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Reflektioner från Lag-VM

55 000 fanatiska åskådare och racing utöver det vanliga. MxInAction har sådär dagarna efter detta magnifika evenemang valt att profilera tre grupperingar och likaledes tre punkter som passar likt hand i handsken i dessa fack.

Publiken bjöd på ett ståhej utan dess like - Foto: Niklas Svensson

Plus!

Publiken:
55 000 åskådare säger väl egentligen allt. Det vajade trikolorer på varenda kvadratmeter och dessa ackompanjerades med en och annan skönsjungande motorsåg. Det här veckoslutet fick vi verkligen se att det finns ett brinnande intresse för sporten.

Ben Townley:
Visade i Ernée att han är långt ifrån slut då han var ensam att mäkta med Romain Febvres högt uppskruvade tempo i det tredje och avslutande heatet. Mäkta imponerande av en man som vann VM så långt tillbaka som 2004. Får vi se honom i VM-cirkusen nästa år?

Ben Townley överraskade - Foto: Niklas Svensson

Frankrike:
Ok, det var mina favoriter och de var utan tvekan förhandsfavoriterna hos de allra flesta. Men att kunna axla trycket inför alla hemmafans och leverera det trion Marvin Musquin, Gautier Paulin och Romain Febvre gjorde är mycket, mycket starkt.

Mellanmjölk!

Sverige:
En 13:e plats med häng på tiondeplatsen känns riktigt hyggligt med tanke på att ”Fillibang” vurpade ett par varv före mål och att stjärnan Fredrik Norén inte kunde medverka. Men att placeringarna 11-22-23-25-27-32 ger en total 13:e plats känns samtidigt lite märkligt.

Sveriges Alvin Östlund som följdes åt av Jesper Jönsson - Foto: Niklas Svensson

USA:
Det måste göra ont i ett amerikanskt hjärta att deras stjärnor inte har lyckats vinna ett Motocross of Nations på fem år. Jänkarna som var nästan oslagbara och radade upp 13 raka triumfer mellan åren 1981-1993 samt sju raka under åren 2005-2011. Måste de vänta till 2017 i Glen Helen?

Polisen:
Egentligen gör de bara sitt jobb och kanske skulle de flyttas upp på pluskontot men eftersom ingen av dem kunde engelska petar vi ned dem till mellanmjölk. Utposterade var de vid alla vägar och med dirigering fick de trafiken att flyta berömvärt bra då alla skulle dit/hem.

En utav barerna i depån - Foto: Niklas Svensson

Minus!

Storbritannien:
För mina bronsfavoriter blev det mest grus i maskineriet denna helg. Först kraschade Shaun Simpson och var en hårsmån från att dra på sig en knäskada. Och den allvarliga kraschen som Max Anstie var med om var skrämmande att skåda. Med två man i laget försvann medaljdrömmarna.

Amerikas förbundskapten Roger de Coster - Foto: Niklas Svensson

Utspisning:
Ett land där matkulturen är väl utbredd med läckerheter som sniglar i vitlök och en mängd dessertostar av rang var det ett hån mån publiken att det i depån serverades råa korvar (fast de skulle vara grillade) mellan två torra brödskivor.

30 euro:
Det var kostnaden för en enskild individ att ta sig in i depån. Till och med efter tävlingen då publiken ville komma nära sina hjältar och hylla dem vid podiet satte vakterna stopp. Inget depåarmband – inget inträde.

Foto: Anders Wallsten

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (5)

BAM

Sveriges resultat ligger väl till grund på förarnas placeringar? De 17 lagen som var efter hade väl sämre resultat? Funderar på texten i "Mellanmjölk" som skribenten nämnde som märkligt!

Everts

Kul att Wallsten syns i forumet, välkommen!! Niklas håller alltid hög klass på rapporteringen så nu blir det extra kul för oss nördar :=))

Alex

Kul med sådana här listor. Borde göras oftare. Kanske komma på något liknande system som Aftonbladet/Expressen med plus/getingar. Tanel Leok bör även nämnas med sitt 12:e(!) raka MXoN med minst en topp-10 placering i något av heaten. Borde uppmärksammas extra i dessa tider när förare lägger av innan de ens närmat sig 30 års ålder.

carlsson

Plus, mellanmjök och minus är något ja saknat! Ha gärna med detta till våren när SM med mera startar igen! Perfekt!

Alexander

Bra skrivet! BT101 va outstanding största överraskningen . Med tanke på att han dragit sig tillbaka. (Vet vilka meriter han har) 13:e plats för Sverige låter helt okey, men placeringar i heaten säger något annat. Bra Wallsten

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM