Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från Finspång IV

Sista svängen i årets SM-serie. Så här summerar MXInAction MX2-klassen.

Duckface: Den redan klara SM-vinnaren Anton Gole kommer nog alltid minnas den här deltävlingen – men inte med glädje. I det första heatet prickades Gole av en sten som olyckligtvis träffade hans mun. Detta resulterade i två utslagna tänder, fyra lösa och ordentligt svullna läppar.

Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Axeln: Den blev en kort sejour för den nykorade JSM-mästaren William Andersson. Han var ut som sexa-sjua, men vek av efter 3-400 meter och tog sig för den onda axeln som med all säkerhet hoppade ut led igen. Trist slut på en mycket bra säsong.

Aja baja: Jonathan Bäck och en annan förare slog i backen tillsammans. Istället för att köra ut på banan där olyckan skedde tog ”förare två” vägen förbi den liggande Bäck och sprutade avsiktligt grus på honom. Fult gjort. Vi vet vem du är men avslöjar inte ditt namn – denna gång.

Förtegna: Den skadade Jonathan Bäck fick läkarvård intill bankanten resterande tid av heatet. Därefter blev det ambulansfärd till närmaste lasarett. Läkaren MXInAction talade med var ytterst förtegen hur det var ställt med Bäck.

Foto: Niklas Svensson

Saknades: Dansken Mathias Jörgensen saknades och det gjorde även friskusen Stefan Olsson och Jesper Hultman. De två sistnämnde kraschade tydligen tidigare i veckan.

Sandkungarna: Jesper Jönsson (2-1) är kung på sand och hade möjligheten att nå silverpengen. Synd bara att Nick Kouwenberg (1-2) är lika kunglig på sand även han. Holländaren vann första heatet solklart, JJ detsamma i andra – sandkungar som de är.

Arrangör: Vid flertalet tillfällen har Finspångs MS fått pris av MX-sektionen som årets arrangör. Det skulle de nog aldrig få om pressen fick välja. Här får vi nämligen tigga och be för att med bil komma in till pressparkeringen.

Gröt: Vad härligt det är att se förare som avancerar starkt sista minuterna på en krävande bana som denna. Exempelvis Rasmus Andersson i det första racet. Han har tydligen ätit ordentligt med gröt under året.

Jeff Oxelmark - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Personliga rekord: Kämpen Jeff Oxelmark slog till med en fin tolfteplats i det första heatet med Adam Fridlund i släptåg placeringen bakom. Den sistnämnde blev sedan elva i det andra heatet där Adrian Hellqvist blev 13:e man och Victor Fahlén sjua. Har inte hjärnkoll men visst doftar det personliga rekord?

EM nästa år: Fyra i SM, inte illa. Danne Karlsson fortsätter att visa framfötterna och tredjeplatsen i sista racet (efter ett något struligt första heat) gav svar på tal. Han blir intressant att följa i framtiden. EM nästa år?

Nästa år: 27 poäng i avslutningsronden efter två starka race. Ska bli intressant att följa Albin Gerhardsson nästa säsong. Kan bli något av den gossen.

Hästväg: Avslutar med en hyllning till Fredrik Theorell vars andra halvlek i årets SM-serie var något i hästväg. Vad sägs om följande poängsvit efter heatvinsten i Varberg – 18-15-18-16-16-18-18. SM-femman är ingen överraskning längre, utan en man att alltid räkna med.

Kommentarer (6)

Stig ÅKE

Har ni i forumet varit på samma tävling? Någon har sett någon slog och någon drar in några med västar som borde gjort något och den drabbade föraren har en annan version.

en som faktiskt vet

Kan börja med att skriva att jag mår bra efter omständigheterna och är bara rejält blåslagen. För det andra så kan jag berätta att jag inte "torpederade" någon utan att jag faktiskt ramlade och att förare två inte hann väja utan körde över mig. Att han var fram och gjorde något fysiskt på mig stämmer inte, men att han sprutade grus över hela mig är väl illa nog efter att han precis kört över huvudet på mig. / Jonatan Bäck #598

En som såg

Att de slog i backen tillsammans var nog inte helt korrekt återgivet, det var snarare så att Bäck torpederade förare 2 och han med anledning av det kanske var lite upprörd....

11 andersson

Varför inte skriva ut vem föraren va? Om de är som flera Skriver om incidenten så finns ingen anledning Skydda nån som gjort bort sig rejält och dumt Han får väl stå för de han gjorde och straffas för dåligt beteende ?

Cross förälder.

Man kan undra vad alla vältitlade gubbar i västar gör där ute på banan när ingen såg vad som hände. Det är nog bara i motocross man kan ge sig på en redan skadad person och sedan åka vidare som inget har hänt det är skrämmande. Vi har iallafall rensat alla idol souvenirer på förövaren. Vi håller på dig Jonathan Bäck!

Upprörd åskådare

Gällande Förare 2 så kan jag tillägga att innan han klev på sin egen cykel gav han sig på Bäck fysiskt när han försökte krypa av banan, uppenbart skadad. Hoppas att Jonathan kryar på sig och att man slipper se sånt igen.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor