Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från Finspång III

Dags för huvudklasserna och vi börjar med tungviktarna i MX1.

Uppladdningen: Oskar Olsson kom till Finspång utan att ha den bästa uppladdningen bakom sig. Men trots två penicillinkurer levererade Oskar i sedvanlig stil (4-6), vilket resulterade i en fin fjärdeplats i SM.

Tvåtakt: Bronsmedaljören Pontus Jönsson kom till start i SM-finalen på en Husqvarna 250-tvåtakt. ”Jag tror att den kommer att passa bra här i sanden”, sa Pontus timmen innan start. Resultaten trea-tvåa visar att han hade rätt. På frågan om han kom efter i starterna? Svaret blev nej.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Personligt rekord: Anton Wallstén fortsatte den inslagna vägen med fina resultat, till och med så fina att han slog personligt rekord med 34 poäng i helgen och en fjärdeplats i sista heatet (inkluderat en vurpa). Totalsjua i SM! Tänk vad vilja och enträget tränande kan göra.

Målet: ”Mitt mål i år var att komma tillbaka och försöka slå mig in bland topp 10 i SM och det har jag lyckats med”, sa Eddie Hjortmarker som blev totalsexa i SM.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Saknades: Niclas Gustavsson, Henrik Wahl, Viktor Björklund, sandräven Per Nyberg och evigt unga Johan Carlsson var förare som av olika anledningar inte fanns med bakom startgrinden.

Holeshot: Den första togs lite överraskande av Emil Berggren. Den andra av Fredrik Karlsson som kör som i fornstora dagar. Han blev 13:e i SM trots en missad deltävling.

Dubbelt tvärstopp: Inga poäng i det första heatet blev det för Anton Wallin och Tom Söderström. Detta sedan deras maskiner mer eller mindre stannat inom samma minut. Wallin kom aldrig till start i heat två medan ”Tompa” kirrade 13 pinnar och höll undan för bakomvarande i jakten på den totala femteplatsen.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Snabbast: Vi har vant oss att Ken Bengtsson (1-1) är snabbast på SM-anläggningarna. Men det är inte alltid som snabbast vinner SM. Tio fullträffar i SM-serien imponerar men han var ändå tre ynka pinnar efter dansken Nikolaj Larsen i tabellen. Surt!

Revansch: I fjol snuvad på konfekten i ett poängdrama, i år blev han vinnaren. Nikolaj Larsen lämnade inget åt slumpen. Gjorde två mycket bra starter, höll därmed koll på fältet och framförallt på Ken B. Larsen körde sedan inte snabbare än vad nöden krävde. Rutinerat gjort.

Kommentarer (2)

webmaster - niklas

Det var aldrig nära, det var aldrig någon tvekan om något hopp, möjligen att framhjulet var cm över marken. Det hoppet man syftade på var en meter långt. Men jag förstår att dom, jag hade gjort samma om jag var i Kens position.

SMK

Det va nära dansken blev av med guldet efter heatet då Ken B la in en protest mot han för hopp på gulflag som juryn avslog.

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop