Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från Finspång II

Raskt vidare till 125-klassen där Isak Gifting inte lyckades knyta säcken i det första heatet, men väl i det andra.

Comeback: Friskusen med det coola namnet Viking Lindström gjorde comeback och det kunde knappast ha börjat bättre. Det blev nämligen en holeshot i det första racet.

Rickard Sandberg och Emil Jönrup - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Bronskampen: Gladast vid målgång i det andra heatet? MXInAction undrar om inte det var talangfulle Emil Jönrup som lyckades knipa bronset som debutant i 125-klassen. Marginalen var dock knapp, fyra poäng till Viking Lindström.

Bamsekramen: Först fram att gratulera bronsmedaljören Emil Jönrup med en bamsekram var ingen mindre än Rickard Sandberg. Medan andra ord är han inte bara snabb på banan.

Glasögon: Sällan eller aldrig har så många glasögon kastats som i Finspång. Så blir det när det duggregnar från morgon till eftermiddag. En av de drabbade var Isak Gifting som kunde ha knutit guldsäcken i det första racet. Utan glajjer blev dock uppgiften både farlig och svår.

Viking Lindström - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Ny chans: 25 poängs försprång sjönk till 21 inför det avslutande 125-racet. Tror ni Isak Gifting körde på säkerhet? Nope! Han var omgående i ledning och avslutade serien som han oftast har gjort – med att vinna.

Triumfen: Tim Edberg slog till med ett supervarv i det första racet och passerade såväl Isak Gifting och Viking Lindström, gick upp i ledning som han sedan höll hela vägen in i mål. Via en andraplats i andra heatet vann Edberg även deltävlingen totalt. ”Skönt att kunna avsluta med en seger”, sa Edberg i målfållan.

Sista vinsten: Den regerande 125-mästaren lyckades försvara sin titel. Nu bär det av mot nya utmaningar. ”Nu ska jag fira en vecka och sedan är det full fart igen och det ska bli kul med något nytt”, sa Gifting som nästa år kör MX2-klassen.

Isak Gifting - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Saknades: Dessvärre blev det några tomma luckor till den sista deltävlingen. Bland de saknade noteras TM-föraren Adam Einarsson, EM-föraren Leopold Ambjörnsson, den norska startkanonen Cornelius Töndel och Hollandsproffset Rasmus Håkansson.

Klass: Som bekant kraschade Hampus Hansson vid SM-premiären i Borås och ådrog sig en hjärnskakning som har spökat länge och väl. Först i Västerås kunde han göra comeback och här i Finspång fick han verkligen visa vad han går för. 10-6 i heaten är bra att ta med sig in i nästa säsong.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP