Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Reflektioner från Borås – del 3

Upp som en sol, ned som en pannkaka. En minst sagt bra SM-premiär – fram till det sista, avslutande heatet. Här kommer den första av två reflektioner från söndagens Borås.

Rödflagg I: Redan efter ett varv rödflaggades tävlingens sista heat i MX1-klassen. Anledningen? En våldsam krasch i tidigt skede. Enligt herrarna från speakertornet var det Pontus Ståhl som drabbades allra värst och fick åka ambulans.

Startsnabbe Viktor Björklund - Foto: Niklas Svensson

Rödflagg II: Efter elva-tolv minuter rödflaggades även omstarten i det sista MX1-heatet. Längst bort på banan låg Christian Simonsson skadad (samma förare som skadades svårt vid fjolårets SM-premiär i Tibro). Därefter avbröts tävlingen. Enligt ett sms från Yamahachefen Magnus Johansson röntgades Christians på sjukhuset (axel och höft). Då ej halva heatet hade körts räknades inte ställningen i racet där Ken Bengtsson ledde.

Flaggvaktsposten: En vådlig krasch svarade även Viktor Björklund för i det sista rödflaggade MX1-heatet. Han kom snett i ett hopp, landade utanför banan och mejade ned en flaggvaktspost. Mannen med flaggan klarade sig och mirakulöst nog kunde Viktor ta sig från olycksplatsen för egen maskin Om han trots allt ådrog sig en skada är ännu oklart.

Stark körning av Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Revanschen: Lördagens MX2-heat blev ingen hit för Jesper Jönsson. Söndagens två finaler var bättre. ”Gårdagen vill jag glömma, bommade starten helt och sedan fanns det bara ett spår som gick riktigt fort”, sa Jesper som blev trea-tvåa i söndagens finaler.

Snabba Gole: ”He was riding fast”, sa den forne EM-mästaren Nick Kouwenberg (tvåa-tvåa-trea) om trippelvinnaren Anton Gole. Den svenska VM-föraren var betydligt mer nöjd över sina körningar under söndagen, även om han även vann lördagens MX2-race.

Olyckskorpen: Påläggskalven Felix Nilsson kom som bekant lite halvskadad till Borås. Vid det första MX2-heatet under söndagen ”bättrade” han säkerligen på skadelistan då han hamnade underst i en startkrasch.

Felix Nilsson - Foto: Niklas Svensson

Ex-mästaren: ”Jag känner mig färdig med det här”, sa Filip Thuresson som gästade Borås Motorstadion, nu som åskådare. Den flerfaldige SM-mästaren driver numera träningsläger i motocross.

Reprisen: I fjol tog Anton Wallin en av starterna vid SM-deltävlingen i Borås, i år gjorde han samma sak. Han ledde i tre varv och höll tredjeplatsen i ganska precis 25 minuter innan han droppade ned till fjärdeplats. ”Kan man inte vinna måste man sticka ut på annat vis”, menar Anton Wallin.

Tacktalet: ”Jag vill tacka Kawasaki Sverige för att de ger mig den här möjligheten på en bra bike. Jag var skadad hela fjolåret så om ett par race kan det förhoppningsvis gå riktigt bra”, sa Indrek Mägi som blev trea i söndagens MX1-race.

Emelie Dahl och Natalie Kane - Foto: MxCarro

Halva varvet: En startkrasch blev det även i MX-Girls. Bland dem som låg kvar i första böj syntes Caroline Berglund (utan kåpa för luftburken), Madelen Hofseth Pedersen (som fick läkarvård) och regerande mästarinnan Natalie Kane. Den sistnämnde fick igång sin hoj när heatledaren Emelie Dahl hade kommit ett halvt varv. Irländskans uppkörning räckte till en åttondeplats.

Kommentarer (7)

M

Håller med dig Jonas, finns Elit som vill LAGOM och finns Elit som vill bli MÄSTARE. OBS! Det var inget illa menat om motionärer tvärtom så e de skitkul att det ökar.

Jonas

M: En del av problemet är ju att om man lämnar banorna orörda så kommer ju inte "eliten" dit ändå :) Fråga Mikael på Bökeslund t ex :)

M

Helt rätt Englund,

Englund

Alltså, banan var hålig, kantig och allmänt "väl använd", men att påstå att banan gör att så många MX1-åkare kör sönder sig är ju bara löjligt med tanke på att MX2-grabbarna körde sitt finalheat hur snyggt som helst. Anpassa farten efter sin förmåga och banans beskaffenhet är nog att rekommendera istället för att påstå att banan kastar omkull en massa åkare.

M

Boråsbanan var det absolut inget fel på. Däremot så är inte förarna vana vid lite stalp, för runt om i Sverige så jämnar vi banorna 2 till 3 gånger i veckan och detta för att stötta den grupp som växer mest i Svensk motocross dvs Motionärerna .

janos

slutade med att man åkte iväg till borås, för andra året i rad (gör inte samma misstag nästa år) Om jag inte är helt ut och cyklar så var det en jävla massa crasher förra året där man stod och vänta på ambulans i en timme och avbrutna heat? rätta mig om jag har fel ! men om så är fallet så tycker jag att detta är något som måste diskuteras men det är väl locket på för ingen vågar väl ta i frågorna? Har aldrig skådat så mycket olyckor på ett och samma heat, först den hemska startcrashen, sen gör björklund ett spektakulär crash som sluta bra, en minut senare ser jag hur en motorcykel bara vandrar rätt ut i perferin! efter några minuter så stöper både en och två förare med jämna mellanrum i dubbelhoppen samt någon minut senare en i platåhoppet, rena jävla parodin var det. olycker precis över allt! det måste ju vara något med banan när det händer två år i rad? säger inte att olyckor inte förekommer det är ju inte det jag menar det begriper ju vem som helt, men tycker det har vart kanske lite väl mågna olycker på en sm helg och det är just det som måste diskuteras. sen angående den förare som tappade sin ljudämpare så är det för mig helt obegripligt hur han ska kunna få köra över huvud taget under nästa sm. har aldrig skådat någon som har bettet sig så fruktansvägt osportsligt. hade det vart ishocky hade inte denna fått spela på väldigt väldigt många matcher..

J

Hallå

Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor