Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Rapport från träningen – Lag VM 2016

Vilken makalös stämning det är här runt om anläggningen i Maggiora, där 2016-års Motocross of Nations ska avgöras under helgen.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Det går knappt att beskriva med ord hur stämningen är här runt om banan, folk som jublar, skriker, gasar på med avkapade motorsågar. Men det bästa av allt – det är massor av Svenska fans på plats, massor av svenska flaggor som vevar runt om banan och våra Lag-VM T-shirts som syns precis överallt, en mäktig känsla som får en att få gåshud.

Först ut idag var Anton Gole i MXGP-klassen och banan var något vattnad och väldigt hal på första träningen innan några spår började bildas. Det blev ett par lätta marksyningar för Gole men kom igång bra efter det och smällde till med en 14e tid.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I MX2-klassen visade Alvin Östlund att han ser laddad ut för dagens uppgift och satte 13e snabbaste tid, men då ska man veta att det är otroligt jämnt bland tiderna.

Fredrik Norén avslutade i den sista gruppen (MX Open) och gjorde där väldigt bra ifrån sig. Tog först rygg på Jason Andersson och lyckades då kapa varvtiden med över en sekund, försökte sedan även hänga på Jeffrey Herlings ett varv men fick några förare i vägen som inte var ute på snabbvarv. Men en stabil 10e plats blev det på träningen med drygt 3 sekunder upp till Jason Andersson som var snabbaste ute på banan.

Foto: Niklas Svensson

Jag måste säga att det är länge sedan jag såg ett så samlat och taggad Team Sweden lag och jag har faktiskt en väldigt bra känsla i kroppen inför eftermiddagens kvalheat. Nu är det drygt en timme kvar till start och jag ska försöka hinna stressa bort till Team Sweden basen och kolla läget.

Jag kommer att försöka hinna med att uppdatera er alla mellan varje kvalheat med alla godbitar som hänt. Nu håller vi alla våra tummar för att Team Sweden får en bra start på kvaldagen och att vi kan ta oss vidare direkt till morgondagens finaler!

Foto: Niklas Svensson
Foto: Niklas Svensson

Kommentarer (2)

Roger

Kan man se detta på nån streaming

Mats

Lycka till Sverige! Hjärnan säger placering. 12 Hjärtat säger placering. 8

Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor