Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Proffsig presentation från FoxHead med nya FlexAir

Denna helg skulle jag egentligen varit i Finspång för att köra serien för min hemmaklubb Upplands-Väsby Motorklubb, men tack vare FoxHead Nordic så slapp jag det med en resa till Matterley Basin istället.

Evgeny Bobryshev med det nya FlexAir kittet - Foto: FoxHead

Anledningen till den fina unika inbjudan från FoxHead Nordic var att dom under fredagen skulle släppa den stora nyheten som dom arbetat med under mer än ett års tid.

Pressträffen var belägen under fredagskvällen inne i staden Winchester, en dryg mil från banan i Matterley Basin. Det var ett stort pressuppbåd som fanns på plats tillsammans med FoxHead Europas förare Gautier Paulin och Evgeny Bobryshev som fanns med på plats.

Paul Harrington - Foto: Niklas Svensson

Presentationen inleddes av FoxHeads VD Paul Harrington som berättade om historien bakom detta projekt som pågått under mer än ett års tid. Faktum är att denna produkt redan vunnit flera titlar och det med både Ken Roczen i Nationals 2014 och med Ryan Dungey nu i Supercrossen 2015, där man haft materialet inuti FoxHeads 360-klädeskitt.

Så den stora nyheten från FoxHead presenterades vid namnet FlexAir, som är nya generationens crosskläder med sitt unika material som får dig att känna dig hur smidig som helst på cykeln.

Stort pressuppbåd fanns på plats för att ta del av denna nyhet från FoxHead - Foto: Niklas Svensson

Materialet har testats ordentligt inför denna premiär och vi fick se en proffsig presentation av en film, som ni själva får se under morgondagen här på hemsidan. Där förarna Ryan Dungey, Gautier Paulin och Evgeny Bobryshev lovordar det nya materialet från FoxHead, just för sin smidighet och kvalité.

Trumotion är det nya ordet för materialet i klädkittet, som är gjord för en förare som kräver det absolut bästa på marknaden och som är uppbyggt på ett lätt och stretchande material som levererar det bästa en förare som Ken Roczen, Guatier Paulin, Ryan Dungey och Evgeny Bobryshev kan köra med.

Materialet är uppbyggt för att följa kroppens rörelser under de hårda påfrestningarna som kläder utsätts för och är uppbyggt för att vara ventilerande, komfortabel, lättviktig och smidig att röra sig med.

Denna pressrelease var inte bara här i Matterley Basin utan man släppte denna nyhet samtidigt på Glen Helen Raceway där den andra deltävlingen av AMA Nationals avgjordes under helgen, där förarna Ryan Dungey, Ken Roczen, Justin Hill och Marvin Musquin körde med dessa nya FlexAir kläder från FoxHead.

FoxHead förarna i Europa - Gautier Paulin och Evgeny Bobryshev - Foto: Niklas Svensson

Jag själv kommer att få ett sådant FlexAir racingkitt från FoxHead under veckan och det ska bli väldigt spännande att testa, jämför och utvärdera gentemot de övriga modellerna från FoxHead. Ni som även planerar att komma till SM-deltävlingen i Västerås kommer att kunna klämma, känna och pröva dessa kläder som kommer finnas på vår skyltdocka inuti vår utställnings tält.

Vill ni inte vänta till Västerås så kommer de nya FlexAir kläderna att finnas ute redan i veckan hos FoxHead Nordics återförsäljare.

Gautier Paulin - Foto: FoxHead

Jag gick fram efter presentationen för att klämma och känna på det nya FlexAir materialet och det kändes väldigt unikt och framförallt väldigt mjukt, samtidigt som det är sagt ska vara väldigt ett väldigt slittåligt material.

Under morgondagen kommer jag att presentera en film här på hemsidan där ni får se mer utav arbetet bakom kulisserna!

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM