Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Supercrosspremiären i Anaheim I - Del 1

Nu närmar sig premiären av Supercrossen med stormsteg. Det är bra 7 dagar kvar tills serien kickar igång och jag kommer vara på plats under de 3 första deltävlingarna. Kommer att rapportera så mycket som möjligt under resan.

Jag hoppas att alla ni läsare har haft en trevlig jul och hunnit umgås med era familjer!

Robert Lind kommer köra för team DirtCandy Graphics och det ska bli spännande att följa Robert under året. Det kommer troligtvis krävas lite tid för att komma in i supercrosstekniken. Men vi håller tummarna att han lyckas komma vidare till kvällsprogrammet. Fredrik Norén kommer vi först få se när 250 East kickar igång. Mer om detta när det närmar sig.

Kollar vi lite på vilka som kommer göra upp om titeln i årets serie så självklart finns Ryan Villopoto med som största favorit att knipa sin 4:e raka titel. Förra året var han steget före sina konkurrenter hela tiden kändes det som. När Ryan klev upp i 450 klassen efter en makalös 250 karriär gick inte allt som på en räls längre. Men så fort han fick chansen att anlita Aldon Baker som sin personliga tränare har det inte riktigt varit någon som kunnat utmana han om titlarna.

Foto: Victor Larsson

Under försäsongen valde Jack Weimer att avsluta samarbetet med Aldon och detta gjorde att en plats öppnade sig hos han. Ken Roczen valde att ansluta sig till Aldon's träningsgrupp i Florida. Gruppen består nu av Villopoto, Cianciarulo och Roczen.

Detta tror jag var helt rätt av Roczen som kommer dra nytta av att få bra hjälp med att höja sig när det gäller fysträningen. Så kanske övergången till 450 klassen går lättare och redan på Monster Cupen visade han prov på att 450:n kommer passa han bra.

Ryan Dungey kommer vara tvungen att höja sig ett snäpp om han ska kunna vara 1:a förare hos KTM i fortsättningen. För om Roczen håller sig skadefri kommer han göra allt för att peta ner Dungey från den platsen. Annars brukar den vara Dungey's jämnhet som gör att han alltid brukar vara med och fajtas om titlarna.

James Stewart som visade prov på gamla takter under Monster Cupen kommer vilja blanda sig in i fajten om titeln. Men kommer det räcka eller har hans storhetstid passerat? Det har känts som att han har haft farten att hänga med i båda Ryan's tempo i inledningarna av finalerna men sedan är det orken som sätter stopp. Och så kommer de spektakulära vurporna vi vant oss vid. Under förra året bjöd han ofta inte upp till fajt när någon utmanade han utan det kändes nästa som han bara släppte förbi sina konkurrenter.

Men under Monster cupen var det helt plötligt glimtar av den gamla Stewart som visade sig. Han släppte inte längre bara om utan fajtades tillbaka vann slutligen tävlingen totalt. Så förhoppningsvis har James skött försäsongsträningen riktigt bra och kan vara med kampen om titeln.

Jag tippar i årets serien topp 5:

  1. Ryan Villopoto
  2. Ken Roczen
  3. Ryan Dungey
  4. James Stewart
  5. Justin Barcia

Tippa gärna i kommentarsfältet vilka ni tippar som topp 5!

Fortsättning med genomgång av övriga förare kommer under morgondagen.

Kommentarer (9)

Till specialisten

Jo han har bytt fystränare nu under hösten. Nu är det Aldon baker som sköter både fysträningen och crossbiten. Aldon har ju tränat först Carmichel sen Stewart och nu senast Villopoto till deras titlar så Kenny Boy har nog valt rätt tränare.

Specialisten

1Stewart 2Barcia 3RV

Specialisten

Aldon Baker? Fisher heter doktorn. Samma som Armstrong. Känd cykelpolare med Aldon. Kolla Roczens haka framöver (har redan växt mycket). Snart kan han inte säga s ljud utan att läspa eller vissla. Samma som Dungey. Drunknar i duschen för hakan är som en plog med underbett. Men jag har inga bevis så jag ska bara hålla k......;-)

Pelle

1. Tomac 2. Roczen 3.Stewart 4.Dungey 5.Barcia

913rmz

1. stewart 2. rv2 3. Dungey 4. roczen 5. Millsaps

Js7

Att stewarts " storhetstid har passerat är bara skitsnack. De är klart att han inte kunde köra 100% när han skadade knät första deltävlingen och körde skadad hela året. Men han visade i monster cupen att när han är fullt frisk så är han med i toppen. Hur många förare kunde svara när Villopoto tog ledningen? Men de är klart de är en lång serie och allt kan hända.

Niklas

1. RV 2. JS7 3. Dungey 4. Millsaps 5. Barcia

Släggan

1.JS7 2.KROC 3.Tomac 4.Dungey 5.BAMBAM RV2 skadar sig och är borta resten av året.

Kim

1. Rv2 2. JS7 3. Barcia 4. Kenny Roczen 5. Eli Tomac Kommer bli grymt spännande i år!

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM