Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Personbästa med råge

SM-ledaren i 125-klassen, Filip Olsson, slog till med personbästa i EM och det med råge. Inför helgens deltävling i Kegums hade han en 19:e plats från Lommel ifjol som bäst. Ett resultat som nu är fetraderat.

Det är stor skillnad på Filip Olsson modell 2016 och Filip Olsson modell 2017. I fjol var han en blygsam doldis som inledde säsongen med målsättningen att kvala in till SM. Nu, bara ett år senare, leder han samma SM-klass och som sagt. Den här helgen raderade han sitt tidigare, personliga EM-rekord med råge.

– Det gick bra i helgen, det är en banan jag tycker om. Körde 85-klassen här 2015, minns att jag bröt båda heaten då, men som sagt jag tycker om banan, inleder Husqvarnaföraren Filip Olsson.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Nu var det inte snack om att bryta något heat. I det första racet var han från början med på den övre halvan och vid målgång var han 15:e man, endast två sekunder bakom fabriksföraren Tim Edberg (som dock hämmas av en bruten tumme). Redan där rök således det personliga all världens väg. Men det skulle komma mera. Mycket mera.

– Jag var ut som 14:e man i det andra racet och jobbade mig upp till åttondeplats i mål. Det hade jag aldrig ens kunnat drömma om när jag kom hit, avslöjar en minst sagt glad Filip Olsson.

Att framgångarna numera samlas på hög förklarar han i all enkelhet med en mening: ”Jag är mycket bättre tränad nu och med framgångarna kommer också självförtroendet”.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (6)

Tobias

Fortsätt skriva artiklar likt den här. Ni gör ett kanon jobb som dessutom görs på dyrbar fritid.

Fredde

Dessa artiklar är oerhört bra! Resultaten har man redan koll på... Grymt bra jobbat!!!!

Anders Wallsten

Svar till Vetgirig: Att enbart redovisa resultat käns ganska meningslöst för oss då all denna info finns på MXGP:s hemsida. Vad vi däremot försöker göra på lediga kvällar är att knåpa ihop storys som de utländska sajterna inte uppmärksammar - som exempelvis Östlund, Gole och Filip O. Och för hundrafyrtioelfte gången. Det här är min hobby, tid finns inte för att göra er alla nöjda.

Red Rocker

Inte vetgirig utan en idiot.

Webmaster - Niklas

Lägg ner. Mer artiklar och resultat kommer, måste kunna skriva personliga artiklar också.

Vetgirig

Skönt att Mxgp också redovisar resultat, där får man veta hur det gick för alla svenskar.

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop