Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Operation väntar för Östlund

I helgen avgjordes den sjunde deltävlingen av Motocross-VM i Lettiska Kegums, en bana som vi ofta fått se svenska förare prestera riktigt bra ifrån sig på.

Och givetvis hade vi ett extra hopp om att Yamaha föraren Alvin Östlund skulle få till något alldeles extra och det var faktiskt på god väg att bli något riktigt bra, tills det som inte får hända hände.

Alvin öppnade upp lördagen med en 18e plats i tidsträningen, med strax över tre sekunder ner till Jorge Prado som var snabbaste förare på banan. Alvin gjorde sedan en ypperlig insats i kvalheatet och kriga sig till en niondeplats i mål, vilket bådade gott inför söndagens finalheat.

Foto: Niklas Svensson

Och i första finalen gör Alvin en bra inledning och ligger runt 9-10 när olyckan är framme och Alvin kastades av cykeln på sjunde varvet. Alvin dök sedan inte upp till andra finalen och man började befara att det inte stod alldeles rätt till och så var fallet tyvärr.

Alvin har brutit fyra ben i vristen och operation väntar nu hemma i Sverige. Det är givetvis ännu oklart hur länge Alvin blir borta från VM-tävlingarna men vi håller tummarna för att det läker på bra.

Otroligt tråkigt både för Alvin och för oss som följer Alvins framgångar i VM-cirkusen, det är ju givetvis extra kul att följa VM-tävlingarna när vi har svenska förare med och som också slåss om topp 10-placeringar. Men vi håller er uppdaterade så fort vi får veta mer om hur det går för Alvin efter operationen.

Kommentarer (7)

11andersson

ml ....använda handbromsen ?? Du tror Alvin kör ändast med bakbromsen och därför Inte längre fram i listan menar du elr ?

ml

Håller med Marcus. sen kommer du inte längre om du envisas att inte använda handbromsen. Största orsaken att kontrakt inte finns till honom efter säsongen, yamaha europa visste inte detta innan, därför han fått byta team varje år..

Peter

Önskar Alvin en snabb läk process och att vi snart ser dig på banorna igen,är en mkt seriös åkare och en bra ambassadör för vår sport och en av dom bästa vi har idag.Allt stöd från oss! Alla har en olika utvecklingskurva,tex skidåkare o cyklister mfl är oftast som bäst mellan 25-35,finns många ex på crossåkare som varit och är som bäst runt 30 Lycka till Alvin och alla andra som satsar helhjärtat internationellt och på hemmaplan,vi syns på SM i Linköping nästa helg

Fredrik Ternvall

Jag tror inte att han har farten för att bli en top 10 åkare. Jag håller med Marcus att hans utveckling har gått trögt. Jag hoppas att han kanske bara har en lite för lång formsvacka. Problemet är nog att det blir svårt med en ny VM styrning utan resultat.

Stefan Qwick

Marcus: Det är ju inte så lätt att göra en bättre utveckling än Olsen, Då vinner man ju MX2 klassen och kan titulera sig världsmästare! Han kommer få många nya chanser och han hör hemma på VM nivå. Svackor och skador har de flesta förare, dessutom har han dragit på sig massor värdefull erfarenhet från VM serien som är värdefull för många team.

Anders

Kanske tränarbyte,hojbyte eller nåt annat radikalt som behövs. Ibland måste man bara göra nåt för att utvecklas.

Marcus

Mmmm, magkänslan säger att Alvin fortsatta medverkan i VM ligger pyrt till.. Kan inte tänka mig att hans team tycker han gjort en bra säsong och sedan detta som salt på såret....Tycker dessutom att han gått bakåt i utvecklingen jämfört med en förare som Olsen. Nog dags för Alvin o titta sig i spegeln o bestämma sig var han vill vara i fortsättningen.. VM eller SM.. Bara en magkänsla från en NOVIS...

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor