Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Nya konceptet – good or bad

Då var det dags att summera AMA-SX och det nya konceptet med tre finaler under en och samma kväll.

Tre finaler per klass säger väl allt. Händelserikt i kvadrat och mer för publiken att kika på. Är inte lika säker på att förarna uppskattar det lika mycket som åskådarna. När MXInAction snabbt summerar samman racingen från Atlanta låter det så här:

Christian Craig visade verkligen varför han blev fill-in för HRC Honda. Han är snabb som Mike Alessi från grinden och visade en röd hoj i topp, precis vad han är anställd för att göra. Men oj vad han tappade när han väl blev omkörd. I första racet droppade han från första- till femteplats på ett varv och det sista heatet gick luften på nytt ur när han blev omkörd. Läckte kompressorn på ryggen?

Justin Brayton, wow! Weston Peick wow! Fast på olika vis. Brayton för hans vinst i första finalen, Peick för att han kom tillbaka efter sin vådliga krasch på träningen. Tur att han landade i nedförslut, annars kunde det ha gått väldigt illa. En hårding är han hur som helst. Årets första holeshot för Jason Anderson. Sedan var han inte lika framgångsrik i whoopisarna som vi har för vana att se. Likt förbannat grejar han totalvinsten. Den mannen är het i år. Heja Husqvarna! Het var även Cooper Webb som tidigare har blandat och gett. Att hålla sig mellan Jason A och Eli Tomac genom ett helt race är stort.

I övrigt var det mil mellan Justin Hills framträdande här och nu jämfört med förra ronden. Till slut fick han kliva av efter en krasch (bröt en tå eller två). Detsamma hände även duktige Blake Baggett som landade på framhjulet i en rytmsektion. En som klarade sig från att krascha var Eli Tomac som hamnade på sniskan i en annan rytmsektion. Mirakulöst räddade han upp situationen för att varvet senare vara uppe i ledning. Vilken man!

I lilla klassen segrade Austin Forkner på nytt men där hängde smockan i luften. Zach Osborne var minst sagt förbannad på Forkner efter mellanakten då denne skar Zach´s linje i ett hopp. Husky-föraren slog i Kawasakin och gick i backen. Såg ut som han tänkte sänka Forkner i bandepån efter racet. Bra med mekaniker som kan gå emellan när sekonder saknas i denna sport. Kul att se veteranen Martin Davalos i vinnarspåret igen. Gammal är äldst, eller vad man nu säger. Dylan Ferrandis? Är han nu näste man att få kliva ett par ronder? Hans krasch var en otäck rackare. Kommande rapporter blir intressant läsning.

Foto: Husqvarna US

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (2)

Specialisten

Personlig favorit. Mer valuta för pengarna, Snabba korta heat fungerar i speedway fast dom bara kör runt runt. Publiken vill ha action och det får dom.

Jesper

Tycker det med triple crown är sådär, blir ju mycket racing o många varv att köra. Förarna är inga robotar, de kommer bli trötta, de kommer göra misstag, då kommer folk att skada sig i en redan farlig sport. // Jesper

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP