Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Noréns magiska uppkörning

Man kan inte undgå att det var lite nervöst inför denna deltävling av MXGP i Jacksonville. Vår svenska stjärna Fredrik Norén till start mot VM-stjärnorna. Hur snabb är han egentligen?

Det var sju år sedan Fredrik medverkade under GP-tävling sist. Sedan dess har han skördat stora framgångar i de amerikanska mästerskapen i både Supercross och Nationals.

Visst har han bevisat för oss förut att han har i VM att göra. En femteplats i första finalen under Lag-VM i Kegums 2014 var ett bevis för att han verkligen har det som krävs. Nu är han återigen uttagen för att representera Team Sweden i Lag-VM om en knapp månad.

Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Man har hela tiden undrat hur han står sig denna säsong. Blandade framgångar i årets utomhusserie men med flera placeringar inom topp 10. Men hur skulle den farten stå sig jämfört med VM? Det är en fråga jag haft under en längre tid denna säsong och därför tyckte jag det var något nervöst hur det skulle utspela sig när han väl kom till start denna helg.

WOW!!!

Första heatet gör han det. Slår till med dunder och brak. Dålig start och jag tyckte mig se honom runt en 27e plats på första varvet. Runda andra varvet som 22a och satte sedan in ett bre tempo. Visst fick han några gratis placeringar när andra föll bort. Men i mål var han 11a!

Med varvtider han hade skulle han likagärna kunnat vara runt en 7-8e plats. Bakom fanns bland annat Shaun Simpson och Justin Barcia.

Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Andra heatet slutade dock tyvärr väldigt tidigt. Startkrasch tillsammans med 4-5 andra förare och bland de sista iväg. Men kom bara tre varv innan han bröt, som vi i skrivande stund ännu inte vet varför, möjligtvis ett nytt misstag eller problem med sin maskin efter startkraschen.

Men jag tycker hans insats i det första heatet räcker för mig. Jag känner mig mer än nöjd. Fredrik visade vart han faktiskt står och skulle kunna vara om han skulle medverka mer i VM-sammanhang. Banan var i mitt tyckte inte heller särskilt amerikansk. Givetvis med stora hopp och sådant, men till underlaget väldigt likt det vi har i Europa.

Det här känns väldigt lovande inför Lag-VM i Matterley Basin, en bana med gigantiska hopp och tekniska partier som jag tror kommer passa som handen i handsken för Fredrik.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (9)

Andreas

Nä jag hoppas verkligen att han stannar i USA o Ama. 10 000 gånger roligare att se tävlingar i USA än VM. ... bättre filmat, bättre kommentatorer, bättre försnack, fulla griddar. Ja bättre på precis allt.

Marky

Förutom underlaget var det ju rena supercrossbanan (livte överdrivet) men ändå...

kent-agent

FAN va coolt det var nu när det va full grind i mxgp, sen att förarna mellan 19-40 höll Sverige cup Klass spelar ju ingen roll!

FL

Tomac var enda amerikanen som var före Norén, hade det vart en vanlig vm deltävling med endast ordinarie förare så hade noren vart 10a. Östlund hade vart 10a och Gole 13e i båda heaten. Grymt kört grabbar!!

Webmaster - Niklas

Såg nu på Fredriks instagram i hans livevideo att bland annat hans ljuddämpare stod åt varsitt håll. Så han cykel var knappast körbar efter den smällen!

Barca

Vad stod det i Fredriks insta.....

Danne

Visst han fick 2-3 gratis placeringar men han tog in på dom förarna och åkte jämna tider med övriga upp till topp 7 kanske nästan topp 5. Svårt att åka ifatt såna som åka likar fort om man missat starten. Hade han fått börja ihop med dom andra så hade han säkert slagit dom som vurpade bort sig så han fick dom platserna gratis. Denna banan va lika för alla tycker jag. Ingen större fördel för Amerikanerna. Vm åkarna kommer till andra länder som värmen sätter in hårt på dom. Noren va grym fick gåshud. Önskar att någon kunde hjälpa honom så han kan få visa vad han verkligen går för.

peter

Hörde att många europeiska förare hade problem med värmen och luftfuktigheten.. Bra kört av Noren fast han fick som sagt många placeringar gratis!

H

På Noréns insta förstår man varför det blev en dnf

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP