Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Norén femtonde i Las Vegas

I lördags avgjordes 2017-års Monster Energy Cup i Las Vegas och miljonerna regnade tillslut över fransmannen Marvin Musquin, som lyckades vinna samtliga tre heat under kvällen.

Det inleddes med en sevärd fight i första finalen, i två-tre varv innan det roliga tog slut. Eli Tomac och Marvin Musquin satsade friskt och bytte plats om ledningen ett par gånger innan Tomac tillslut föll på eget misstag och var därmed borta resten av kvällen.

Tim Gajser - Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Jag tror nog att allt gick bra med Tomac, men eftersom hans chanser försvann på någon bra totalplacering så valde han säkert att avstå och fokusera om till Supercrossen 2018, det är ju trots allt där dom tjänar sina pengar och får lön för att lyckas.

Tim Gajser hade något på gång. Inledde runt en tredjeplats i första finalen men började tappa några placeringar, innan han slutligen föll väldigt illa i ett hopp och landade kraftigt på ena sidan av axeln. Han blev liggandes för en stund men reste sig sedan upp men kom inte till start något mer.

För vårt blågula hopp så blev kvällen nog inte riktigt vad det var tänkt, men han visade trots allt att farten verkligen finns där. En 14e plats på tidskvalet, drygt tre sekunder långsammare än Dean Wilson som var snabbaste på banan.

Fredrik Norén - Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Första finalen blev det en marksyning och det resulterade med en 18e plats. Kom tillbaka starkare i andra med en 12e plats och avslutade sedan med en 17e plats. Detta gav honom en 15e plats totalt.

Hur det ser ut för Fredrik Norén inför kommande Supercross säsong är något vi kommer att presentera inom kort och vi håller givetvis tummarna för det bästa för Fredrik.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

Webmaster - Niklas

Gurra: att jag inte nämnde att han kvala in var för att det tycker jag man nu förtiden kan kräva att han ska, så pass duktig är han och han har varit med ett tag nu. Så att skriva massor om att han bara kvala in anser inte jag längte vara någon större nyhet. Han är för etablerad för det. Sedan har du fel angående enda svensk i SX-finaler. Bland annat har Mats Lappen Nilsson lyckats med det men framskjutna placeringar. :)

Gurra

Ni glömnde att skriva att han kvalade in, det var många som inte klarade det 722, chisholm osv.. Noren kör numera i finalerna vilket ingen annan svensk lyckats med i supercross. Att det inte skrivs mer i pressen hemma är bara en tydlig bild att motorsport är dött i svedala

Danne

Tror Noren kan göra fina placeringar i supercrossen 2018. Han har verkligen fått in tekniken. Jag tror på honom och längtar redan.

Beskaskinn Motor Club

Han hade ett glödhett varv på sista tidskvalet där han tyvärr kraschade brutalt men som tur var landade han på en höbal. Hela cykeln var skev efter det. Körde riktigt fint tekniskt och laddade på men hade småvurpor som drog han neråt. 12 plats i ett heat måste ändå vara det nästa han presenterat i SX utifrån motståndet. Leende/avslappnad och trevlig mot oss svenskar på plats hela dagen.

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM