Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Ännu ett SM-guld för Kane

Vilken bedrift av Honda föraren Natalie Kane som denna helg hos Uppsala MK säkrade sitt femte raka SM-guld, efter två nya heatsegrar under helgen.

Matilda Huss hade hemmaplan och det största stödet av alla runt anläggningen denna helg men det räckte tyvärr inte för att rå på Natalie Kane, som denna helg körde fenomenalt bra till två nya heatsegrar och är ännu helt oslagbar med 12 raka heatsegrar.

Natalie Kane - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Skulle hon vinna de två sista finalerna i Varberg så har hon lyckats med en ”Perfect Season” vilket är en bedrift i sig. Men ett stort grattis säger vi till Natalie Kane för sitt femte SM-guld i karriären.

Matilda Huss hade som sagt ett enormt stöd runt om banan och när hon hoppade över mållinjen dundrade fyrverkerier iväg med några kraftfulla smällar på rad. Två nya dubbla andraplatser blev det för Matilda denna helg och hon har även ett hårt grepp om silvermedaljen inför den kommande finalen i Varberg om två veckor.

Felicia Loo - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Närmast bakom följer Ida Djärf Björklund med 23 poäng upp till Matilda. I lördagens första final gick Ida omkull och fick jobba sig upp till en sjundeplats i mål bakom Olivia Roxtorp och Lisa Armandt.

Men gladast av dom alla denna helg var nog Kawasaki föraren Felicia Loo, som verkligen imponerade med bra tempo och fart denna helg. Det resulterade med en härlig tredjeplats i första finalen och med en fjärdeplats i andra som totalt blev en tredjeplats och med sitt första besök upp på prispallen som trea totalt.

Matilda Huss hade största fanclub denna helg - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

En sevärd comeback var det även att få se Genette Våge från Norge tillbaka i SM-sammanhang igen, efter två tuffa säsonger med olika långdragna skador. Hon har fortfarande inte hunnit köra så mycket och comebacken var enbart för skoj skull för att få besöka de svenska mästerskapen igen, som både hon och hennes pappa berömmer väldigt mycket som ett bra arrangemang.

Genette inledde som hon vanligtvis brukar och det med att knipa starten i första finalen. Hon fick snabbt släppa ledningen men höll sedan tredjeplatsen länge innan orken började tryta något och påtryckningarna bakom med Felicia Loo, Olivia Roxtorp och Lisa Armandt. Men det Genette höll emot och tappade enbart Felicia Loo och i mål på en fjärdeplats.

Genette Våge - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I söndagens final gjorde Genette inte en lika bra start men körde snyggt i mål på en femteplats och blev därmed femma totalt i sin comeback i mästerskapet.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction