Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Nervig SM-final väntas

Finspång hägrar. Endagstävling. SM-final. En nervig sådan då i alla fall två av fyra klasser kan komma att bli en poängstrid in i det sista.

MX-Girls: Här väntas en riktigt nagelbitare då det endast skiljer en poäng mellan ledarinnan, tillika den regerande mästarinnan, Nathalie Kane och den jagandes Emelie Dahl. Den sistnämnde bör vara före irländskan i det första heatet för att dramatiken ska leva vidare – til the bitter end. Kamp i den tunga sanden lär det även bli om bronspengen där danskan Julie Dalgaard har nio poäng tillgodo till fightern Frida Östlund och ytterligare åtta pinnar till Sandra Karlsson, som väntas vara tillbaka från sin axelskada.

MX1: Här är differensen elva poäng. Dansken Nikolaj Larsen har säcken. Frågan är om han kan knyta den? Ifjol missade han guldet med en hårsmån, nu har han som sagt elva pinnar tillgodo till Ken Bengtsson. Pontus Jönsson bör kunna greja bronset då han är 20 poäng före fyran Oskar Olsson. Vi är dock medvetna om att allt kan hända så vi håller alla dörrar öppna.

125U: Det krävs inte bara mycket utan ett mindre mirakel att regerande mästaren Isak Gifting ska missa guldpengen. Han har nämligen 25 poängs försprång till Filip Olsson. 125-debutanten Emil Jönrup ligger ruskigt bra till att kunna knipa bronset då fyran Viking Lindström är långtidsskadad. 17 poäng skiljer Jönrup och femman Edwin Hagman.

MX2: Här är saken redan biff för Anton Gole. MXInAction lyfter på hatten och gratulerar. Däremot är det hyfsat öppet i fråga om övrig medaljutdelning. Nick Kouwenberg är inför finalen elva pinnar före Jesper Jönsson som i sin tur är 14 poäng före Danne Karlsson.

Foto: mxcarro.se (Dahl och Kane)

Kommentarer (5)

Tomas, MXStar

Förslaget är väl att utländska förare absolut får fortsätta vara med. Kan vinna prispengar. Kan samla totalpoäng och bli mästare. Men just titeln svensk mästare gäller bara svenska förare. Låter inte helt fel enligt mig och det ändrar inget för utländska förare.

Lasse

Har sagt det förut och säger det igen. Fy f**n vilket korkat och idiotiskt beslut från Svemo. När Sverige äntligen börjar få fram lite duktiga förare och lite klass på sm mästerskapet. Jag kan inte se någon fördel med detta. Vill vi inte ha lite utländska förare som höjer statusen så våra svenska åkare får värdigt motstånd. Det är väll bättre så dom vet bättre hur tempot går utanför Sverige. Tur att jag inte har licens länge så inte mina pengar sponsrar dårarna på Svemo.

Red Rocker

Det var väl så att de får vara med men kan inte bli svenska mästare.

Anders Wallsten

Svar till Carlsson: Tror det klubbades. För att vara på säkra sidan tar jag upp frågan med någon från MX-sektionen på plats i Finspång i morgon.

Carlsson

Är detta sista SM helgen där utländska åkare får vara med? Klubba svemo igenom den idiot grejen med stängt SM nästa år eller va de bara en önskan?

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB