Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Nationals är levande

För några veckor sedan skrev jag en kanske något för kritisk artikel efter premiären av AMA Nationals i Hangtown.

Men jag håller faktiskt i mina ord även nu. Premiären var tråkig, i mina ögon. Men efter det har serien verkligen steppat upp ordentligt med sina två deltävlingar på Glen Helen och nu senast på höga höjder i Thunder Valley. Det har varit några skrällar här och där samt några nagelbitare att följa, precis sådant man vill se.

Här kan vi snacka om spårigt, det som brukar klagas i SM om det finns två sådana spår - Foto: KTM Racing - Ray Archer

Backar vi bandet en helg till Glen Helen så kan man väll säga att det var en dag Kawasaki nog helst vill glömma. Tror det var minst tre maskiner som gav upp i lilla klassen och Eli Tomac hade problem med framhjulet i andra finalen vilket ledde till ynka två poäng. I lördags dundrade Justin Bogle till med sin livs första seger utomhus när han vann det första heatet. Eli Tomac var uppe som trea och man trodde nog att han skulle ta sig upp till ledningen, men han föll och sedan gick bara allt fel.

Den som var mest sevärd denna helg var Blake Baggett, helt sinnessjukt vilka körningar han bjöd på. Startkrasch i första heatet tillsammans med Josh Grant och serieledaren Marvin Musquin. Gör en makalös uppkörning till trea i mål och hade han bara haft två varv till så hade nog även Bogle fått se upp. Han fick dog sin revansch i andra heatet där han var med direkt i starten och sedan petade ner Eli Tomac som höll ledningen inledningsvis, för att knipa sin första seger.

Det är uppbyggt för en lång fight mellan Eli Tomac och Marvin Musquin - Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Efter tre körda deltävlingar så leder nu Musquin med hela 17 poäng ner till Tomac, som själv skuggas tätt av Baggett som endast är två poäng bakom.

Hur har det då gått för Fredrik Norén?

Fredrik har hittills tagit poäng i samtliga sex heat som körts. Bästa placering är just nu en 11e plats som han lyckats med två gånger. I lördagens andra heat började Fredrik bland dom sista och jobbade sig starkt upp till en 15e plats i mål. Totalt ligger Fredrik nu på en 14e plats med 46 poäng inkörda.

Vi hoppas hinna med att ringa till Fredrik i nästa vecka för att göra en längre intervju. Har ni någon specifik fråga ni vill att jag ska ställa eller som ni skulle vilja få svar på, lägg en kommentar här under så ska jag se vad jag kan göra.

Fredrik Norén - Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Trion har dragit iväg

I 250-klassen är det hårt om vem som ska hålla i taktpinnen. Men än så länge är det premiärvinnaren Zach Osborne som leder men det med bara sex poäng före Alex Martin som vann första heatet i lördags. Hans bror Jeremy Martin, som vann första heatet på Glen Helen, ligger på en tredjeplats totalt med 15 poäng upp till Osborne.

Förutom denna trio så har även Dylan Ferrandis och Joey Savatgy lyckats knipa en heatseger. Men förutom heatsegern så har inledningen varit tung för fransmannen Ferrandis, som nollade med poäng i premiären. Savatgy var en av dom som fick maskinproblem på Glen Helen och kammade därmed noll poäng i ett heat, vilket tyvärr gjort att han ligger över 50 poäng bakom serieledaren.

Nu tar serien en paus på två veckor och är tillbaka samma helg som det är MXSM i Årsunda, den 17-18e juni i High Point och därefter följer Tennessee, Red Bud och Southwick helg efter helg.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (5)

11 andersson

Har Man inte en Honda som roczen,gajser typ så blir de Svårt hänga med i starter och upp i backarna deras Motorer är riktigt bra....men norens grejer har jag inte Koll på hur bra dom är...killen kör bra men måste få böttte Starter ..kan nå topp 5-8 möjligt

Aaa

Fråga varför han håller sig kvar hos Honda tror liksom inte dom kommer hjälpa honom mer än dom gör måste ju finnas andra team som är villiga att ge honom en riktig chans känns som att honda håller honom tillbaka lite istället för att hjälpa honom vidare fråga om han har tänkt något i dom banorna

Mange

Honsas -17 450 är väl ren skit enligt många så byt märke

Daniel

Fråga om det fanns några diskussioner kring hur vida han skulle få köra Rockens hoj?

Danne

Min fråga till noren är väl hur pass mycket stöd får han från honda nu? Eftersom han inte väljer något annat märke att åka på? Sen om det är något annat team som varit intressant av honom?

Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor