Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Natalie vann efter omstart

Söndagens tävling har i stort sätt rullat på enligt schemat och inga större incidenter hade skett innan det var dags för sista finalen av MxGirls.

En förare gick omkull hårt, på det snabbaste partiet på banan och blev liggandes mitt i groparna. Här gillade jag tävlingsledningens agerande att snabbt ta ut rödflaggan så att sjukvårdarna fick arbeta i lugn och ro.

Foto: Niklas Svensson

Två varv hade endast avverkats vilket ledde till en omstart. Emelie Dahl ledde heatet när hon gick omkull, samtidigt som Natalie Kane låg runt femma. Vi vill skicka en krya på hälsning till den skadade föraren och hoppas på det bästa.

I omstarten knep Genette Våge starten på nytt men fick snabbt släppa både Natalie Kane och Emelie Dahl. Dessa två for sedan iväg på egen hand men denna gång var Natalie Kane något starkare och blev aldrig riktigt hotad av Emelie Dahl som knep andraplatsen.

Natalie Kane - Foto: Niklas Svensson

Julie Dalgaard tog sig upp till tredjeplats före Genette Våge och Frida Östlund. Imponerade gjorde Amanda Bergkvist som innan omstarten ledde heatet en stund efter en kanon start. Men efter omstarten svarade Amanda för en ny kanonkörning in som sjua i mål, sekunden bakom Sara Pettersson som sexa.

Sandra Karlsson hade ingen bra dag idag. Startkrasch i första starten och startkrasch i omstarten. Fick arbeta hårt för att ta sig upp till en slutlig åttondeplats i mål.

Amanda Bergkvist - Foto: Niklas Svensson

Totalt segrade Natalie Kane men med samma poäng som Emelie Dahl, vilket leder till oförändrad poängställning i sammandraget där Emelie leder totalt med nio poäng före Natalie Kane. Genette Våge hoppade upp till en tredjeplats totalt med en poäng tillgodo ner till Sandra Karlsson.

Nu återstår det två heat, sista finalerna av MX2 och MX1. Vi hoppas att det nu rullar på som det ska och att vi får slippa fler olyckor. Men har faktiskt inspekterat banan på egen hand och av min uppfattning är den väldigt fin fortfarande. Visst är den hålig och kantig på sina ställen, men höjer man blicken så finns det faktiskt fortfarande släta spår.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM