Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Nagy vann EM-premiären i Danmark

I helgen var det dags att dra igång den stora premiären av de Europeiska Mästerskapen för ungdomsklasserna EMX65 och EMX85 där vi hade många svenska förare på plats.

Landslags coachen Calle Aspegren fanns på plats för att hjälpa de svenska förarna under hela helgen och resultatet blev över förväntan med stora framgångar för våra svenska förare.

Liam Everts - Foto: Mikkel - MX-Index.com

Om vi börjar med 65cc klassen så vann Sem de Lange totalt men med samma poäng som tvåan Liam Everts (son till legenden Stefan Everts) som delade på en varsin heatseger och en tredjeplats. Inga svenskar fanns med i klassen.

Men i 85cc klassen hade vi en hel drös med svenska förare och där öppnade Anton Nagy upp bäst av alla i första finalen med en andraplats i mål, endast drygt tre sekunder bakom segraren Rasmus Pedersen.

Med inom topp fem fanns även Noel Nilsson (fyra) och Emil Jönrup (femma). Max Pålsson körde in på en åttondeplats medans Liam Hanström, som vann den Belgiska premiären för några veckor sedan, med en 11e plats i mål.

Anton Nagy - Foto: Mikkel - MX-Index.com

Utanför poängplats hade vi Pelle Nilsson (25a), Carl Nymann (28a), Josef Andersson (30e) och Victor Andersson (35a).

Men i andra heatet blev det en riktigt dundersuccé för de svenska förarna där Anton Nagy kunde knipa segern med endast sekunden före Emil Jönrup i mål och med Max Pålsson som fyra, medans segraren i första heatet Rasmus Pedersen blev trea. Poäng blev det återigen för Liam Hanström genom en 14e plats och även för Josef Andersson på en 16e plats.

Prispallen med Anton Nagy som segrare, följd av Pedersen till vänster och Emil Jönrup till höger i bild - Foto: Mikkel - MX-Index.com

Noel Nilsson som öppnade upp starkt som fyra i första heatet fanns med runt en 12e plats efter starten men gjorde ett misstag och fick börja om långt ner i fältet för att slutligen bli 22a i mål, strax före Pelle Nilsson som 24a. Utan poäng men bra kämpat hade vi Victor Andersson på en 34e plats och Carl Nymann på en 36e plats.

Men på pallen hade vi slutligen två svenska förare och det med Anton Nagy i topp som segrare i EM-premiären, före Rasmus Pedersen och Emil Jönrup som trea totalt. Stort Grattis och riktigt bra kämpat av samtliga svenska förare.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Oskar

Fanken vad härligt! Återväxt!!

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM