Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Nära var det, men Sverige till final

Nu kan vi runda av kvaldagen här i Matterley Basin och med årets Lag-VM kval inför en fantastisk publik och en bana som jag anser en av världen häftigaste.

Foto: Niklas Svensson

Fredrik Norén var sist ut för dagen och det blev en tuff inledning för honom. Såg inte det bortre partiet direkt efter start men såg att Norén var ganska så smutsig på ena axeln så jag chansar på att han var omkull någonstans på de första varven.

Men sedan bet han ihop och avancerade till 12a i mål och säkrade därmed Sveriges biljett in till finalen imorgon via en 18e plats där de 19 första lagen går vidare. Så det var med nöd och näppe som vi gick vidare denna dag.

Foto: Niklas Svensson

Jag tycker inte att förarna gjort dåligt ifrån sig, inte alls. Men vi kan så mycket mer. Det som alla tre tappade mycket på denna dag var starterna och inledningsvarven. Där måste vi få till det om vi ska vara med om en topp 10-placering imorgon. Vi måste våga ta emot käftsmällar men även våga ge tillbaka några smällar.

Vi är alldeles för veka direkt efter start, där vi behöver vara som tuffast. Det är den enda kritiken jag kan ställa mot förarna denna dag för övrigt tycker jag det såg väldigt bra och stabilt ut. Nu kan vi slappna av mer till imorgon, vi är vidare till final. Startpositionen blir kanske inte den bästa men nu gäller det att förvalta den på bästa sätt.

Foto: Niklas Svensson

Danmark tog sig vidare via en niondeplats tack vare bröderna Thomas och Stefan Kjer Olsen som placerade sig som femma-trettonde. Men nu laddar vi om. Det är imorgon som det gäller så nu hoppas vi på med lite medgång under finalerna imorgon samt att vädret håller sig lika som idag. Banan har varit magisk, likaså publiken och vädret bitvis.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (16)

L

Fy va tråkigt! Mudrace kommer det bli.Ungdomsheatet nyss använde över 1 minut längre varvtider än igår.

Lasse

11:50 - Final B ( Segraren får köra afinalen) 14:00 - Race 1 (MXGP & MX2) 15:30 - Race 2 (MX2 & Open) 17:00 - Race 3 (Open & MXGP)

peter

i finalen kan allt hända så nya tag imorgon va väl ingen som imponerade idag mest possitiv va väl bengtsson om man ska välja nån

Webmaster - Niklas

Imorgon kör man tre finaler. Varje förare kör två gånger. 5 av 6 heat räknas.

Håkan

Kan någon förklara hur det funkar I morgondagens race? Åker man som idag eller ?

Jimmy

Tunga backar och feta hopp, ser ut att vara stor skillnad att åka 250 så Gole och två 250 i laget var inget alternativ. Jag ville själv ha Gole istället för Östlund men ingen av dem verkar va i toppform så gör nog ingen större skillnad. Jag är positivt överraskad av Filibang, bra attack! Noren är kung men gäller att va med från början, blir väldigt snabbt stora avstånd. Kör hårt imorgon, både förare och fans! //Från en trevlig pub i Winchester

Lag VM

Gole*

Lag VM

synd att Cole inte var med hade varit roligt att se honom på denna banan

På plats

Sån jäkla skillnad, när Norén kom ikapp var det attack å körde om. Fjollebong och Alvin låg i samma spår å mjölka, ingen attack whatsoever. Nu ut på Winchester och dränka sorgerna...

Bananen

Danskarna har ett helt annat jävlaranamma. Om man är i landslaget får man ju visa att man kan vara med i starterna.

Rikard

Noren var omkull på sightning lap

Ola

Underbara uppdateringar!!

Jocke

Går förarna ut på grind efter lottningen eller efter dagens placering? Gissar och hopp på dagens placering ???? då har dom ju ett okay läge! Kan hålla med föregående talare, hade också förväntat mig bättre av både Alvin och Filip! Norén helt okej om han vurpa I början! Men som Niklas skriver så måste starterna och inledningen vara mkt mkt bättre, går inte att börja runt 20-25 om man inte heter Herlings el Osborne, fan va fort den sistnämnde körde! Jag hoppas även att Filip håller sig på hjulen, och inte gör som i mxon i Kegums... Tror o hoppas på en plats runt 12-16???? lycka till Boyz!

Gringo

Ta en bira istället Niklas. Tack för allt idag.

Kalle

Älskar uppdateringarna du fört under dagen Niklas!! Det får oss som inte har möjligen att vara med på plats att få "hänga med" ändå :) Tusen tackar! Vore också trevligt om du lyckas prata med förarna eller mekanikerna lite snabbt och höra deras tankar om banan!

Robocop

Bra att dom gick till final, men hade väntat mig mer av Alvin Östlund. Han fick stryk av en portugis och slog med nöd och näppe en lettländare.... Förstår att han har svårt att få något ordentligt kontrakt inför nästa säsong. Men hoppas jag har fel och att det släpper för honom i finalerna.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor