Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

MXSM Västerås är igång!

Då var vi på plats på Malmabanan i Västerås ännu engång och likt förra året har arrangören gjort ett riktigt bra förarbete med den fina jordbanan.

Under fredagskvällen kom det dock lite regn men det var nog bara bra för banan, som under morgonens träningar varit riktigt bra och nästan lite för torr kan jag tycka.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Det är den femte deltävlingen för säsongen som ska avgöras men denna helg har vi tyvärr inte med den renodlade tvåtaktsklassen 125cc U17. Långt bort i Australien arrangeras Junior-VM denna helg och jag har för mig att det var anledningen till att klassen inte skulle köras här, ifall det var svenskar som skulle åka över. Vad jag kunde se på startlistan inför helgen i Australien så var det bara Leopold Ambjörnsson som stod med.

Men istället har man bjudit in USM-klassen MX2 U19 och där medverkar många av de etablerade förarna från 125cc U17-klassen, så vi får i alla fall se en del av de förare som brukar bjuda på sköna körningar. Dessutom får vi chansen att se nya talanger som kör i MX2 U19-klassen, som blandas med två- och fyrtakt.

Totalt är det 188st förare anmälda till denna helg i Västerås. Det är 41st i MX2 U19, 29st i MX-Women, 55st + 7 wildcards i MX1 och 50st + 6st wildcards i MX2.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Den stora nyheten för helgen är nog den att Yamaha föraren Alvin Östlund är tillbaka från den långvariga skadan och ska starta denna helg. Alvin har varit saknad i VM-sammanhang och givetvis hoppas vi att allt ska vara läkt och fungera nu igen. Lag-VM står ju runt hörnet också så nog blir detta ett prov på om han kommer kunna vara en av förarna som ska skickas över Atlanten till Red Bud i USA.

På plats finns även Anton Gole, som vi tidigare i veckan skrev om hade ett dilemma då det denna helg även körs MXGP i Bulgarien. Gole valde SM och det förstår man naturligtvis, även om jag personligen hade velat se han fortsätta framgångarna i VM efter förra helgens succé i Schweiz.

Mer information kommer under dagen men för att avsluta denna artikel med en rolig överraskning så är det att Fredrik Werner är tillbaka till start igen. Och han kvalade dessutom in precis i MX2-klassen vidare till final.

Kommentarer (1)

Stefan

Jag kan/kunde tyvärr inte närvara i Västerås varken lördag eller söndag, min fråga är hur har det gått för Tom söderström! Jag kommer ihåg för 10år sedan en stor talang, men hade han det som krävdes? Kör Tom motocross när han känner för det? För han borde vara ca27 år om jag inte har fel. Svensk mästare 2011, men vad tusan hände med Tom? Är han aktuell fortfarande? Tacksam för svar.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB