Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

MXSM-summering – Vissefjärda Lördag

Då har vi klarat av den första dagen av två här i soliga Vissefjärda, efter en bra dag med sevärd racing och en tuff bana som förarna bjuds på.

Arvid Lüning - Foto: Niklas Svensson

Ska försöka mig på att sammanfatta dagen lite kortfattat för nu är jag så hungrig att jag svimmar snart, det blev riktigt varmt här på slutet. I MX-Women knep Natalie Kane sin tredje raka MxInAction Holeshot Award och drog upp ett bra tempo direkt. Men bakom fanns Sara Andersen och dessa två skenade iväg tillsammans. Efter två varv hade dessa en halvminut ner till tredje.

Andersen tog in meter efter meter och var i slagläge ett par gånger för att ta sig förbi, men sedan började varvningar strula till det för dom båda och tillslut gav Andersen upp och säkrade andraplatsen i mål bakom Kane som knep sin tredje raka SM-seger.

Foto: Niklas Svensson

I 125cc U17-klassen dundrade Arvid Lüning ut ur startkurvan och passade även på att skicka upp ena näven i luften lite kaxigt när han skulle köra över holeshotlinjen. Och kaxig kunde han vara för sedan blev det en favorit i repris från Saxtorp. Han skapade snabbt en lucka ner Emil Jönrup och höll sedan hela vägen in i mål, med tredje raka SM-segern. Emil Jönrup anslöt som tvåa före Marcus Gredinger som också höll i bra.

I MX2-klassen gjorde Isak Gifting en repris från lördagens första final i Saxtorp. Han knep starten och skapade en lucka ner till Tim Edberg och knep sin andra seger för säsongen. Längre bak kom Ken Bengtsson skenandes och med något varv kvar till mål kunde han pressa sig förbi Edberg för att knipa andraplatsen strax före.

Isak Gifting - Foto: Niklas Svensson

I MX1-klassen var det hårt om vem som skulle knipa MxInAction Holeshot Award men det blev slutligen norrlandsexpressen Per ”Perra” Nyberg strax före Filip Bengtsson. Per Nyberg tappade ledningen direkt efter till Bengtsson som sedan försvann och vann enkelt.

Perra kämpade på bra och höll sig inom topp fem länge innan ena bulten till fotpinnen gick av och då blev det givetvis tuffare. Perra blev tillslut elva i mål. Tvåa blev Jesper Jönsson före Oskar Olsson.

Filip Bengtsson - Foto: Niklas Svensson

Kommentarer (9)

Fredric

Jäklar var roligt det var med SM i Vissefjärda. Synd och skam att det inte blir något VM i Uddevalla i år!

Mats

På tal om annat! Helvete va Filip Bengtsson börjat köra då? Inte sett han live själv men tittar man på varvtider och segernarginal så skiljer de ju en del mot alla andra!. Han har ju inget o göra i SM! Helt fel liga för hans fart just nu!

Aaa

Lr kanske bara bara vinnaren i vardera klass för det kanske inte blir så mycket pengar annars

Aaa

Läst på mxsm ja men sluta läs där då svårare än så är det inte. Men lite kul om all reklam för Erlandsons produkter. är det bara hans prylar det görs reklam om lr är det mera? Och är det bara hans saker så kan man ju faktiskt undra om han betalar för det lr om speakern bara väljer själv att göra det för om han betalar för det borde ju fler företag kunna göra samma sak och typ 50% av pengarna går till typ top 3 i vardera klass för att dom skulle ha råd att kunna utöka sin satsning till nästa säsong kanske kunde vara nått typ betala så här mycket så bidrar du till vinst pengarna och får reklam under nästa sm tävling av speakern

Anders Wallsten

Svar till Thomas N: Jag kan inte medverka och hjälpa Niklas vi årets SM-deltävlingar, så han får dra det tunga lasset helt på egen hand. Tro mig, det ligger mer arbete runt sajten än du kan ana. Hur vore det om du själv kanske kunde hjälpa till istället för att bara klanka på det arbete som Niklas lägger ned? Han utför ett gigantiskt arbete så att du och alla andra besökare har något att läsa om varje dag. Och glöm för all del inte bort. Det här en hobby, inte Niklas eller mitt ordinarie jobb.

Mattias

Det var ett jävla gnäll här.. Dom gör ju ett kanonjobb både speaker och Niklas. Skriv ihop nåt du Thomas N som vi kan läsa istället då

Thomas N

Du har gått i Hagrens skola ser jag. Skriver i resultatform det vi redan har läst på mxsm. Bara en massa fakta vi vedan vet om. Why?

Jaja och Gole då

Vad hände med Gole

Pär

Vad betalar erlandson för att göra reklam i speakertornet hela tidne för hans produkter med mera??? fruktansvärt jobbigt att höra på

Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor