Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

MXInAction tippar MX2-VM

Kommande helg drar VM-cirkusen på gång på nytt. Den regerande mästaren har lämnat den lilla klassen och därmed får vi se en ny mästare koras.

Så här tippar MXInAction och först ut med sin topp 5-lista är Anders Wallsten.

MX2 (fjolårsplacering inom parantes)

1. Pauls Jonass, Lettland, KTM (5)
2. Benoit Paturel, Frankrike, Yamaha (3)
3. Thomas Covington, USA, Husqvarna (11)
4. Vsevolod Brylyakov, Ryssland, Kawasaki (14)
5. Jorge Garcia Prado, Spanien, KTM (33)

Foto: KTM Racing - Ray Archer

ANALYS:

Klassen blir inte bättre denna säsong då världsmästaren Jeffrey Herlings och snabbe britten Max Anstie lämnar för MXGP. Dessutom har fransmannen Dylan Ferrandis skeppats över till USA. Var ryssen Alex Tonkov tar vägen, ja det väl knappt han själv även om det senaste ryktet säger Australien.

Pauls Jonass föll på målsnöret 2015 men nu tar han hem guldet i en lika nervkittlande kamp som när han själv var förloraren. Chansar dessutom på att ställa fjolårets VM-tvåa, Jeremy Seewer, utanför listan och tror på några högoddsare i stället.

SVENSKARNA:

Alvin Östlund överraskade positivt under sin debutsäsong med att bli 13:e man. Tror faktiskt han grejar en ensiffrig slutplacering i år och framförallt kan han nog bli riktigt giftig när det vankas sand. Man bör dock ha i åtanke att han, utöver mina topp 5, troligtvis måste tampas med och besegra någon/några av Brian Bogers, Peter Petrov, Jeremy Seewer, Julien Lieber och Thomas Kjer Olsen för att lyckas med uppdraget att bli ensiffrig.

Om enbart hjärtat får tala kan VM-debutanten Anton Gole komma att skrälla. Ska jag koppla in hjärnan också blir det lite mer problematiskt. Det krävdes 126 poäng att bli topp 20 ifjol. Kan bli en tuff nöt att knäcka.

Foto: KTM/Ray Archer

Kommentarer (6)

Micke

Hur du inte kan ha med Seewer som 1-2 är helt obegripligt

Anders Wallsten

Svar Fredrik: Håller med dig. Pratade för några dagar sedan med Alvin och han lät grymt taggad och fylld av självförtroende. Det här ska bli spännande.

Fredrik

Anders, trodde det smugit sig in ett "inte" av misstag :) Hur som helst blir det fantastiskt kul at följa Alvin och Anton

Bill Nilsson

Om de gör bättre varvtider i år är väl ointressant, sämre varvtider likaså. Det som vi (jag) som åskådare vill ha är ju konkurrens och tuffa strider. Det får vi om alla är någotsånär lika snabba. Dessutom är det extra spännande så här i början innan man sett vad de går för, finns det någon som lyft sig i håret till i år kanske? Jag tror att MX2 blir mer sevärd i år utan herr Lings.

Anders Wallsten

Svar till Fredrik: Högre standard är detsamma som bättre. Att den blir intressantare då Herlings lämnar för MXGP är en annan sak. Håller med om att klassen nu känns mer oviss och öppen. Sedan kan vi alla tycka olika.

Fredrik

"Klassen blir inte bättre denna säsong" Jag tänker att den blir bättre då Herlings inte är kvar. Eller blir det lägre standard menar ?

Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB