Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

MXGP-anda hos Linköping MS

Vi har nu kommit fram till den tredje deltävlingen av 2018-års MXSM-säsong och denna helg gästar vi en hårdbana för första gången denna säsong och det hos Linköping MS.

Foto: Niklas Svensson

Vilket varmt välkomnande man fick när man kom fram till depån igår, bra uppstyrt direkt med personal som körde fram och tillbaka med fyrhjulingar för att få in alla ekipage i depån. Men vilket arbete Linköping MS lagt ner till denna helg, med Peter Kahrle i spetsen.

Det kändes nästan om man kom till en MXGP-deltävling. Det är uppställt VIP-läktare längs med banan, mega stor TV för publiken där dom kan följa resultat med mer och man har byggt en dubbelvåning av ställningar både bakom startgrinden och i bandepån. På startplattan har man ordnat fram med gallergrindar precis som i VM och hela atmosfären runt denna anläggning är magisk.

Foto: Niklas Svensson

Pratade en del med Peter Kahrle under fredagskvällen och han sa ju det att han har ju typ levt på banan de senaste två veckorna. Men det är exakt så här ett SM-arrangemang ska utföras. Dom har tänkt till på helheten, inte bara på banan och för förarna utan för hela omgivningen runt anläggningen. Hatten av säger jag!

Och vad passar bättre än att även vädret bjuder på sitt allra finaste. Kanske inte det bästa för förarna och banan men för publiken som vill komma hit och sola sig lite samtidigt som dom får titta på sevärd racing.

Foto: Niklas Svensson

Det känns som SM-klubbarna valt att satsa till denna säsong, vilket är riktigt kul att se. Både Landskrona och Vissefjärda gjorde det där lilla extra och satsade på att få dit publiken. Men det här i Linköping slår nog alla deltävlingar jag varit på under mina år på hemsidan, man har verkligen tänkt på precis ALLT.

Foto: Niklas Svensson

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

James

Riktigt kul att se men min något modesta fråga ör pengarna? Detta låter som en satsning i klass med en större fegisbollsmatch men där kommer 8-10.000 och betalar ett par hundralappar. Lyckas de dra publik? Jag ör positiv till str nivån går upp men det vore trist om det blir så hysteriskt att endast ett fåtal klubbar kan klara av detta.

Jens

På tal om Uddevalla. Vet man/nån om det jobbas på att få till vm där nästa år eller är det dött på den fronten?

Aaa

Den banan har alltid varit riktigt bra med depån och för publiken har alltid gillat hur banan och depån är uppbyggd

henrik

kan linköping ta över mxgp efter uddevalla ? Är de på den nivån ?

Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor