Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

MX-rykten från depån

En och annan påskrift samt ett och annat rykte. November kalla, trista månad börjar gott.

Vi inleder med LRT KTM som vi tidigare har avhandlat. Nu är det däremot 100 procent klart att de kör vidare i VM, trots att Julien Lieber försvinner, och det med Davy Pootjes i sadeln. Som teamchef ser vi ingen mindre än Juliens bror, Cedric Lieber.

Tävlingen där det stod en plats i MJC Yamahas officiella 125-team har avklarats och segrade gjorde 15-årige estländaren Jörgen-Mathias Talviku. Han kommer därmed att ingå i ett tremannateam tillsammans med Rick Elzinga och Thibault Benistant. Som bekant lämnar fabriksföraren Tim Edberg EM125 för att gå upp till EM250 kommande säsong och det för italienska JK Racing.

Mera Yamaha och Kemea denna gång. Länge har det varit på tapeten att 20-årige britten Ben Watson skulle ta en av platserna i teamet, först nu är det klart. I teamet 2018 kör även belgaren Jago Geerts och ryssen Vsevolov Brylyakov.

Veteranen Tanel Leok måste se sig om efter en ny styrning då 8Biano Husqvarna kommer att satsa på MX2-klassen 2018. Estländaren, som placerade sig som 15:e man gångna VM-säsongen, har setts synlig i test tillsammans med JD 191 KTM. Vad den mynnar ut i återstår att se.

Ett rykte placerar fullvuxne Arminas Jasikonis hos AssaMotor Honda som tidigare har släppt sin båda förare: Alessandro Lupino och Valentin Guillod.

Till sist kan vi rapportera att Redsand, Spanien (25 mars) och Valkenswaard, Nederländerna (18 mars) byter plats med varandra i VM-agendan. Holländarna blir med andra ord först ut med en VM-deltävling i Europa 2018.

Foto: yamaha-racing.com (bLU Cru Yamaha MX-class)

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM