Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Muddrace att vänta i Matterley Basin

God förmiddag alla hemma i Sverige. Idag söndagen den 1 oktober är det dags för Lag-VM final här i Matterley Basin i England och vi kommer bli bemötta av en något lerig och blöt bana i Matterley Basin.

Natten har varit regnig, vilket förvandlat hela anläggningen till ett lerbad och givetvis banan likaså. Dock har det varit uppehåll hela morgonen och förmiddagen och solen är nära på att spricka igenom molnen. Så kanske det kan komma att torka upp.

Gårdagens kval var väll ingen ögonbrynshöjare direkt för Sveriges del. Det många pratar om är naturligtvis att de svenska förarna behöver ”tuffa” till sig. Speciellt i inledningen av heaten där vi är alldeles för snälla.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Fredrik Norén sa igår efter sitt kvalheat att det var en okej insats, men inte mer än så. Han kollade på resultatlistan och blev besviken över vissa förare som var framför honom, som han själv känner att han ska vara före.

Han var inte helt nöjd med sin cykel och skulle under kvällen ringa några samtal över till Amerika där han har bra med hjälp från några från Honda, för att få lite extra i både motorn och med fjädringen.

Men igår var igår, det var ”bara kval. Idag har vi ingenting att förlora och det säger förarna själva. Så idag hoppas vi på en klar förbättring och att förarna verkligen visar med hela själen hur mycket dom vill detta.

Foto: Niklas Svensson

Nu blir det ju givetvis lite mer chansartat när banan är så lerig och hal som den är. Men jag tror ändå det ligger till Sveriges fördel med ett ”muddrace” då snitthastigheten går ner betydligt.

För Danmarks del blir det en tuff dag. I efterhand har vi fått veta att Nikolaj Larsen brutit minst ett revben och är allmänt mörbultat sen kraschen i kvalet. Men han kommer trots det finnas med på startgrinden denna dag.

Deras teori ligger i att man kommer räkna bort ett heat idag. Fem av sex heat räknas så kan han komma i mål i sitt första heat hyfsat så kan han stå över det andra med förhoppnings om en bra placering totalt.

Gjorde en snabb räkning igår om man hade räknat alla tre kvalheat som kördes. Då hade Sverige slutat på en 14e plats. Nu kan man ju inte se det på de viset men jag tror ändå vi har bra chanser denna dag.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men ska vi lyckas få chansen till en topp 10-placering så behöver både starterna sitta men även inledningen av finalerna. Idag måste förarna våga ge några ”käftsmällar” och inte visa någon respekt. Vi har inget att förlora. Det är sista tävlingen för säsongen så det är bara att ge allt vad man kan. Träningarna är avklarade och det såg bra ut på träningen. Nu är det bara att hålla tummarna för de kommande finalerna.

Jag vet inte hur mycket jag hinner uppdatera under dagen. Jag har ett flygplan att hinna med kl. 21.05 ikväll från London och sista heatet går 16.10. Och det kommer att vara kaos med att ta sig från banan, med all lera som är här nu. Men min förhoppnings är att hinna uppdatera direkt efter första finalen.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Kennet

Hoppad de går bättre för svenskarna idag, 18 plats va den sämsta planeringen sedan 2013 och personligen ser inte jag de som godkänt. Och de är inget snack om att de är de bästa killarna vi har och har haft på kanske 15år? Så förväntningarna här hemma här höga men de är för att vi alla vet vad som kan hända om alla får till de! Hoppas de lossnar idag :) De enda resultatet som va godkänt va väl Noréns. Men de va ett resultat ja hade hoppats skulle va de sämsta.. Hade velat se Alvin och Norén topp 10e och Bengtsson precis utanför.. Men som du skrev de va igår! Nu jävlar!!! :D

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM