Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Mixat från MX-världen

En skada. Två trupper till MXoN. En påskrift och en kastad handske. Lägg till två tävlingar och vi får en mix från MX-världen.

Vi börjar på hemmaplan där nog de allra flesta redan vet om att en svensk 5-mannatrupp har tagits ut som grundstomme till Motocross of Nations. Detta gjordes i samband med landslägret i Uddevalla. Kvintetten består av Alvin Östlund, Anton Gole, Ken Bengtsson, Filip Bengtsson och Fredrik Norén.

Landslagskaptenen Jonte Engdahl tillsammans med Filip Bengtsson, Alvin Östlund, Anton Gole och Ken Bengtsson i Uddevalla, saknas på bild gör Fredrik Norén som givetvis är med - Foto: Uddevalla GP

Mera MXoN. Kanada har nämligen, precis som Irland, tagit ut sin trio. För lönnlöven kör Shawn Maffenbeirer (MX2), Tyler Medaglia (Open) och Colton Facciotti (MXGP). Irländarnas trio består av Martin Barr, Stuart Edmonds och Graeme Irwin. Här är det inte spikat vem som kör vad.

Vi stannar kvar i Kanada där den sjätte ronden i deras mästerskapsserie kördes i Bon-Conseil. Ovan nämnde Maffenbeirer vann MX2-klassen totalt (1-2) medan Facciotti gjorde detsamma i MX1 (1-3), strax före Christophe Pourcel (4-1). Mera tävling och då gäller det sjunde deltävlingen i Australien (Shepparton) där Kirk Gibbs (1-2) segrade före Brett Metcalfe (3-4). Övriga stjärnor, Todd Waters (5-3) och Dean Ferris (7-1), hamnade strax bakom Metcalfe.

Det är nu klart att 26-årige Glenn Coldenhoff kör för Red Bull KTM i MXGP-klassen även 2018. Holländaren ligger för närvarande på elfte plats i MXGP-tabellen.

Hans landsman, Freek van der Vlist, missar kommande GP-tävling i Loket, Tjeckien. 21-åringen, som till vardags kör för CreyMert Racing KTM, kraschade nyligen och bröt ett nyckelben.

På tal om krascher så råkade britten Jake Nicholls ut för en sådan i april. Höften skadades och nu har 27-åringen tagit beslutet att lägga ned det internationella tävlandet för att enbart inrikta sig på det brittiska mästerskapet i framtiden. I nuläget är han kontrakterad av Hitachi KTM UK.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP