Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Mixat från helgen

Den gångna helgen har det tävlats i såväl Europa som Australien. Här följer en kort sammanfattning

Det blev fransk fest när den tyska ADAC-serien kickade igång i helgen. I den första av två SX-finaler i Stuttgart var det inte mindre än fyra fransoser bland de fem bästa. Endast jänkaren Tyler Bowers kunde mäta sig med dem då han blev trea. Vann gjorde Cedric Soubeyras före Thomas Ramette. Även i den andra finalen blev det dubbelt Frankrike i topp då Soubeyras vann på nytt, denna gång före Fabien Izoird.

SX har man även kört i Australien och det i den ärofyllda AUS-Open där Dean Wilson vann första finalen före Jason Anderson och Dan Reardon, som ledde inledningsvis. Anderson var involverad i en startincident men körde upp sig galant och vara bara 1,7 sekunder bakom Wilson vid målgång. Anderson fick dock revansch i söndagens final som han vann före Wilson och Justin Brayton.

MX2-världsmästaren, Pauls Jonass, har kontrakterat en ny personlig tränare i ingen mindre än Harry Everts. Under året har Jonass haft ett samarbete med holländaren Marc de Reuver. Han i sin tur kommer att träna delar av F&H Kawasaki:s trupp kommande VM-säsong.

Det öppna holländska mästerskapet brukar vara något som tilltalar delar av den svenska eliten. Så här ser deras schema ut för 2018: 11 mars (Markelo), 2 april (Oldebroek), 6 maj (Mill) och 13-15 juli (Lichtenvoorde).

Senaste ryktet från VM-depån rör ryssen Evgeny Bobryshev som kan vara på väg till BOS KTM. Ett nytt VM-team som redan har klart med ex-världsmästaren Jordi Tixier. Om 24MX Honda kör VM kommande år är fortfarande ett frågetecken. Måhända hände det ett och annat vid förhandlingsborden under pågående Milanomässa? JK Yamaha ska tydligen ha klart med Ivo Monticeli i MXGP-klassen. VHR KTM kör med Alexis Verhaeghe och David Herbretau i de europeiska VM-ronderna. Ett frågetecken sätter vi för Jorge Zaragoza och Ausio Yamaha.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop