Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Mix i MX-världen

Det var inte bara AMA och holländska mästerskapen som avgjordes den gångna helgen. Här serveras lite annat smått och gott.

Vi börjar med två höginternationella tävlingar som har körts i såväl Italien som Frankrike. I den förstnämnda nationen segrade San Marino-föraren Gieuseppe Tropepe (1-4) MX2-klassen före Silver Action KTM:s Davide Cislaghi (6-1) och Morgan Lesiardo (4-2). I den stora klassen vann hemmahoppet Alessandro Lupino (7-1) totalt före spanjoren Jose Butron (3-3) och fransmannen Milko Potisek (1-23). Kan tyckas märkligt att ”potatissäcken” blev trea totalt men italienarnas poängräkning: 250, 210, 170, 140, 120 poäng osv, visar att en heatvinst är guld värd. I superfinalen vann Stefano Pezuto, medan Potisek och Tropepe var övriga på pallen. Noterbart var att MX2-stjärnan Michele Cervellin hade en tung afton (2-10-dnf) och att 39-årige Cristian Beggi kan än (11-6-dnf). I MC Sommierois Int i Frankrike var heatsegrarna Gregory Aranda och Xavier Boog. Totalt vann Aranda före Benoit Paturel och Harri Kullas.

Tyvärr måste vi skriva till ytterligare två skadade förare inom AMA-SX. Det gäller Geico Hondas Cameron McAdoo som har gjort illa handen som han i vintras opererade. Han väntas bli borta ett antal ronder. Även Jimmy Decotis blir borta ett tag. I Yoshimurasuzuki-förarens fall handlar det om skador på kotorna L2 och L3. Han ska träffa en specialist i veckan.

Foto: suzuki-racing.com (Jimmy Decotis)

Kommentarer (2)

matte

Om jag inte är helt ute och cyklar så vann även paturel ett heat i franska tävlingen

Jesper

Även RJ Hampshire blev skadad :(

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor