Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Mesta AMA-vinnarna

AMA-SX har kickat igång och MXInAction har kikat i listorna för att se vem som är segerrikast genom tiderna, alla AMA-klasserna inräknade.

Det finns en anledning varför han fick smeknamnet GOAT – Greatest Of All Time. Kikar vi på antalet AMA-vinster i supercross råder det ingen som helst tvekan om vem som är segerrikast – det är Jeremy McGrath. Men summerar vi ihop SX och MX blir listan helt annorlunda. Här följer topp 10 av de mesta SX/MX-vinnarna, alla klasser inräknade.

  1. Ricky Carmichael 162

  2. James Stewart 116

  3. Jeremy McGrath 102

  4. Ryan Dungey 92

  5. Ryan Villopoto 83

  6. Bob Hannah 64

  7. Chad Reed 61

  8. Rick Johnson 61

  9. Jeff Ward 56

  10. Kevin Windham 47

Fotnot: Eli Tomac skuggar bakom topp 10 med 46 vinster. Med en normalgod SX-säsong bör han kunna ta sig in på topp 10-listan.

Kommentarer (3)

Robocop

Tror de absoluta toppåkarna bara räknar titlar. Ward Johnson Bailey mm var inte nöjda med en andra eller tredje plats i totalen. Inte heller Stanton Bradshaw Kiedrowski. Precis som Carmichael Stewart Villopoto Dungey. Fler titlar slår enskilda segrar.

Johan

Gjorde en beräkning på antal pallplatser i mästerskap plats 1-3 Där 1 a fick 6p 2a 4a 4p 3a 2p i stora klassen i lites klassen fick 1a 3p 2a 2p 3a 1p.... Det är ju ändå totalsegrare i mästerskap som slår högst..? Fråga Tomac om han hellre tagit 4a vinster i Sx 2016 och vunnit mästerskapet eller om han som nu blev fallet vinna 9 men bli 2a i totalen. Jag är rätt så säker på svaret.... Kan meddela att listan ser rätt annorlunda ut.

Robocop

Det är ju nästan dubbelt så mycket tävlingar nu som på 70/80 tal annars hade Ward Johnson Hannah O'mara Glover Bailey mm varit högre upp.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM